Koronakriisi ei ole ruuhkauttanut Kainuun TE-toimistoa – johtaja: "Isoja uhkakuvia on"

Asiakkaiden toimeentuloon liittyvät lausunnot käsitellään TE-toimistossa mahdollisimman nopeasti.

työ- ja elinkeinotoimistot
Läheltä
Yle

Koronaviruksen vaikutukset eivät ole ainakaan toistaiseksi aiheuttaneet ruuhkaa Kainuun TE-toimistossa.

– Tilanne on vielä rauhallinen, mutta isoja uhkakuvia on. Yt-ilmoitukset ovat lisääntyneet valtavasti, ja esimerkiksi kuntouttava työtoiminta ja useat työkokeilut ovat peruuntuneet, kertoo Kainuun TE-toimiston johtaja Tiina Veijola.

TE-toimisto priorisoi tekemisensä siten, että asiakkaiden toimeentuloon liittyvät lausunnot käsitellään mahdollisimman nopeasti annettujen aikataulujen mukaisesti.

– Huomioitavaa on, että TE-toimisto antaa lausunnot työttömyysetuuden maksajille. Maksajat huolehtivat työttömyysetuuden maksamisesta ja tähän en voi ottaa kantaa millaiset toimintaedellytykset heillä on.

Toistaiseksi ainakin TE-toimiston Kajaanin toimipaikan info on auki, johon voi jättää asiakirjoja tai yhteydenottopyyntöjä. Suomussalmen ja Kuhmon toimipaikat on suljettu ainakin 13. huhtikuuta saakka. Kasvokkain tapahtuvaa asiakaspalvelua ei ole.

– Asiakaspalvelu pelaa puhelimitse ja tarvittaessa videoneuvotteluna, Veijola sanoo.

Kainuun TE-toimisto on mukana viime viikolla käynnistetyssä yrityspalveluverkostossa, jonka Tiina Veijolakin näkee tässä tilanteessa erittäin tärkeäksi.

– Nyt on todellinen uhka päällä, joka vaikuttaa suoraan yrittäjiin ja yrityksiin. Nyt on kaikki apu ja toimenpiteet yritysten tukemiseksi tarpeen.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan