1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Katri Kulmuni: Liikkumista rajoitetaan todennäköisesti lisää – toimia tulossa ehkä jo tänään tai huomenna

Keskusta on valmis tiukkoihinkin toimiin.

koronavirus
Ministeri Kulmuni, kuinka pahalta talous- ja työllisyystilanne näyttää?
Ministeri Kulmuni, kuinka pahalta talous- ja työllisyystilanne näyttää?

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) sanoi Ylen aamussa, että todennäköisesti suomalaisten liikkumista rajoitetaan lisää.

– Kyllä varmasti tänään ja huomenna tulee jo lisätoimia, Kulmuni vastasi kysymykseen siitä, kuinka pian maakuntien rajoja suljetaan.

Hän myös sanoi, että on mahdollista, että yökerhoja ja baareja suljetaan.

– Keskustan eduskuntaryhmä on aivan varmasti valmis kaikkiin tiukimpiinkin toimiin sen puolesta, että tästä kriisistä joskus selvitään.

Kulmuni totesi myös, että ihmisten ei ole nyt syytä matkustaa maan sisällä eikä ole syytä lähteä ihmismassoihin juhlimaan.

– On tärkeää, etteivät ihmiset kuljettaisi virusta ympäri Suomea.

Konkurssit ovat väistämättömiä

Valtio on luvannut yrityksille tukea, jotta yksikään firma ei ajautuisi konkurssiin. Kulmuni kuitenkin joutui myöntämään, että konkurssejakin valitettavasti nähdään.

Hän pyysi joustoa kaikilta ja vetosi varsinkin vuokranantajiin, jotta ne antaisivat yrittäjille helpotuksia. Vuokranantajien määrääminen lailla ei ole ainakaan heti mahdollista, koska se vaatisi lakimuutoksia.

Kulmuni lupasi, että yrityksille on tulossa suoraa tukea takauksien lisäksi.

– Ely-keskuksille ja Business Finlandin kautta kanavoidaan suoraa tukea muun muassa luoville aloille ja matkailuun, Kulmuni sanoi.

Hallitus kertoo kuntien tilanteesta kello 11.00. Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana.

Voit keskustella aiheesta kello 23:een asti.

Lue myös:

Katso lista kaikista työntekijöille ja yrityksille luvatuista aputoimista – hallitus lupaa huiman paketin Suomen talouden pelastamiseksi koronalta

Valtiovarainministeriössä valmistaudutaan koronaviruksen takia monen alan täydelliseen pysähtymiseen

Kolmasosa yrityksistä pelkää konkurssia – Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja: "Koronavirusshokki ravistelee koko yrityskenttää"

"Meidän täytyy tehdä erittäin massiivisia rakenteellisia toimia", arvioi valtiovarainministeri Katri Kulmuni Suomen taloudellista tilannetta

Kolme lääkäriä kertoo, miten pandemiaan on jo pitkään varauduttu – Kaikkia hoidetaan, mutta hoidettavat on pantava tärkeysjärjestykseen

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Kulmunin mukaan liikkumista rajoitetaan todennäköisesti lisää, Wuhanissa helpotetaan liikkumisrajoituksia, liikematkustus voi supistua pysyvästi

Lue seuraavaksi