1. yle.fi
  2. Uutiset

Aurinkomatkat kertoi matkojen lisäperuutuksista, myös Olympialla voi olla sama edessä

Koronavirustilanteen paheneminen pakottaa matkatoimistot perumaan lisää matkojaan.

koronavirus
Mies selaa lomamainoksia Ipadilta.
Aurinkomatkojen mukaan muihin 1. heinäkuuta ja sen jälkeen alkaviin matkoihin on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Aurinkomatkat kertoi maanantaina peruvansa lisää matkoja. Syynä on koronavirustilanteen aiheuttamat matkustusrajoitukset ja lentojen perumiset.

Aurinkomatkat kertoi, että se peruu kaikki matkapaketit, kaupunkilomat sekä Finnair Holidays -matkat kesäkuun loppuun asti. Aurinkomatkat on jo aiemmin kertonut peruneensa matkat ajalta 13.3.–14.5.

Lisäksi Aurinkomatkat kertoi, että se peruu kaikki kesäkauden matkapaketit näihin matkakohteisiin:

– Bulgaria: Albena, Sveti Konstantin, Varna ja Varnan Kultahietikko

– Espanja: Costa Doradan alueen lomakohteet Cambrils ja Salou

– Italia: Gardajärvi, Napolin alue ja Riminin alue

– Itävalta: Innsbruck, Kaprun, Seefeld, Serfaus, Söll ja Zell am See

– Kreikka: Skiathos, Skopelos ja Zakynthos

– Turkki: Marmariksen alue ja lennot Antalyan lentokentälle

Aurinkomatkojen mukaan muihin 1. heinäkuuta ja sen jälkeen alkaviin matkoihin on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot. Aurinkomatkat on suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tulee muutoksia. Matkavaraus perutaan automaattisesti.

Peruutukset koskevat kymmeniätuhansia matkailijoita. Tämän vuoksi asiakaspalvelu tulee olemaan hyvin ruuhkautunut vielä pitkään, yhtiö muistuttaa tiedotteesaan.

Olympia: "Seuraamme tilannetta tiiviisti"

Kaukomatkoja järjestävä Olympia-matkatoimisto on kertonut aiemmin, että se peruu kaikki matkansa toukokuun puoleen väliin saakka (siirryt toiseen palveluun). Toimitusjohtaja Matti Palermaan mukaan yhtiö on viestittänyt asiakkailleen, että uusista mahdollisista matkojen perumisista linjataan vielä maaliskuun aikana.

– Seuraamme tilannetta tiiviisti, sanoo Palermaa Ylelle.

Palermaa kertoo, että tilanne on Olympian asiakkaiden kannalta tällä hetkellä kuitenkin rauhallinen, koska matkatoimisto on saanut lennätettyä matkailijaryhmänsä eri puolilta maailmaa turvallisesti takaisin Suomeen ja monet asiakkaat ovat siirtäneet matkavarauksiaan syksylle.

TUI-matkatoimiston viestinnästä kerrotaan, että kaikki lomamatkat on tällä hetkellä peruttu 14. huhtikuuta asti. Lisäksi kaikki lomamatkat Kreikkaan ja Kyprokselle on peruttu huhtikuun loppuun asti (siirryt toiseen palveluun), koska maiden viranomaiset ovat päättäneet sulkea kaikki maansa hotellit huhtikuun loppuun asti. Päätöksiä uusista peruutuksista ei ole vielä tehty.

Tjäreborg on tällä erää perunut kaikki matkat (siirryt toiseen palveluun), joiden lähtöpäivä on 14.3.–12.4.2020. Yhtiön viestinnästä kerrotaan, että lisäperuutuksista ei ole vielä päätetty, mutta yhtiö tutkii koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta tarkasti ja tekee päätöksiä sen mukaisesti.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Ylen erikoislähetys klo 15: riittävätkö pääkaupunkiseudun uudet koronarajoitukset, Suomessa 353 uutta tartuntaa, EU sopi 160 miljoonan rokotteannoksen tilaamisesta

Lue seuraavaksi