Koronaviruskriisi lisäsi pankkien työtaakkaa – toimitusjohtaja: "Tulemme kärsimään tästä vielä useita kuukausia"

Taloudelliseen ahdinkoon joutuneille velallisille on luvassa lyhennysvapaita kuukausia.

koronavirus
Teuvo Perätalo.
Kainuun Osuuspankin toimitusjohtaja Teuvo Perätalon mukaan ahdinko voi jatkua vielä pitkään. Elisa Kinnunen / Yle

Koronaviruskriisi heijastuu myös pankkitoimintaan. Normaaliin tilanteeseen verrattuna esimerkiksi Säästöpankki Optian Kajaanin konttorissa asiakkaiden yhteydenotot ovat nousseet kaksikymmentäkertaiseksi. Myös konttorikäyttäytymistä on muutettu ja fyysistä kontaktia pyritään välttämään.

– Asioita hoidetaan mahdollisimman paljon puhelimella ja netin välityksellä, kertoo Sp Optian Kajaanin konttorin johtaja Eeva Kettunen.

Nopeasti muuttunut tilanne on aktivoinut asiakkaita monella eri tavalla. Yksi huolenaihe on päivittäinen rahahuolto ja maksuliikenteen toimiminen. Rahaa pankeissa on, ja luotonhoitoon luvataan lyhennysvapaita kuukausia, lupaa Kainuun Osuuspankin toimitusjohtaja Teuvo Perätalo. Kansalaisilla taloudellinen tilanne ja ahdinko voi jatkua vielä pitkään.

– Ehkä ajattelemme niin, että pääsemme tästä pian eroon, mutta taitaa olla niin, että tulemme kärsimään tästä vielä useita kuukausia, sanoo Perätalo.

Pankeista muistutetaan, että taloudellisen epävakauden ilmaannuttua kannattaa olla yhteydessä välittömästi omaan pankkiin, ettei tilanne pääse riistäytymään käsistä.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan