Hyppää sisältöön

Lapin poliisi tarvitsisi virka-apua puolustusvoimilta liikkumiskiellon valvomiseen – apulaispoliisipäällikkö: "Tieverkosto on hyvä ja sen valvonta hankalaa"

Mahdollisen liikkumiskiellon valvonta vaatisi Lapin poliisille lisäresurssia esimerkiksi puolustusvoimista. Arkistokuva. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Lapin poliisilaitos on valmiudessa, jos hallitus päättää maan sisäisistä liikkumisrajoituksista. Lapin poliisin apulaispoliisipäällikkö Jyrki Pelkonen toteaa, että jos maan sisäiset tarkastukset alkavat, niin omat resurssit eivät valvontaan riitä.

– Siinä tapauksessa tarvitsemme virka-apua puolustusvoimilta muun muassa valtateiden valvontaan. Suomen tieverkosto on hyvä ja sen valvonta hankalaa.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) totesi Ylen aamussa, että liikkumisrajoitusten kiristämisestä kerrotaan lisää tänään tai huomenna.

Tällä hetkellä Lapin poliisi on antanut virka-apua rajavartiostolle Suomen ja Ruotsin rajatarkastuksissa Torniossa.

Lapin apulaispoliisipäällikkö toppuuttelee ja rauhoittelee kansalaisia.

– Pyrimme tuomaan turvallisuutta ihmisille. Mihinkään liikekannallepanoon tässä ei olla lähdössä, jos ihmisten liikkumista ryhdytään maan sisällä rajoittamaan, pohtii apulaispoliisipäällikkö Pelkonen.

Poliisin ylijohto ja alueet pitävät tilannekokouskatsauksen päivittäin, mutta maan sisäisen liikkumisen rajoituspäätös on hallituksen harteilla. Sisäministeriö ja poliisiviranomaiset ryhtyvät sen jälkeen toteuttamaan päätöksiä.

– Poliisin ylijohto tiedottaa toimenpiteistä, jos tilanteet muuttuvat ja sitten toimimme ohjeiden mukaan, sanoo Lapin poliisin apulaispoliisipäällikkö Jyrki Pelkonen.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronavirustilanteesta tästä jutusta.

.
.