Tietoja koronaviruksesta Satakunnassa

Tämän artikkelin päivittäminen on päättynyt.

koronavirus
Kädet vesihanan alla.
Artikkelia päivitetään jatkuvasti.Petri Aaltonen / Yle

3.6. 2020 klo 13:09: Tämän artikkelin päivittäminen on päättynyt – päivityksiä jatketaan koronatilanteen niin vaatiessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

2.6. klo 11.47 Porin ravikausi jatkuu koronatauon jälkeen – yleisökatto 500 katsojaa

Porin ravikausi jatkuu koronatauon jälkeen perjantaina.

Raveihin voidaan ottaa koronarajoituksen vuoksi enintään 500 katsojaa. Kilpailijoita ja toimitsijoita ei lasketa tähän määrään, sillä he ovat tallialueella ja erillään yleisöstä.

2.6. klo klo 5.50 Koronakevät ajoi nuoria itsetuhoisiin ajatuksiin ja päihdehuoliin – Nuortenlinkki tarjoaa tukeaan verkossa

Koronaepidemia rajoitustoimineen on ahdistanut osaa nuorista itsetuhoisiin ajatuksiin. Yhteydenottojen määrä verkossa tukea tarjoavaan Nuortenlinkkiin on kevään aikana lisääntynyt selvästi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

1.6. klo 17.27 Satasairaala lopettaa säännölliset koronatiedotteet

Uusista koronatapauksista tiedotetaan, mutta muilta osin säännölliset tiedotteet loppuvat. Syynä on se, että uusia koronatapauksia ei ole Satakunnassa todettu yli kuukauteen. Lue lisää.

1.6. klo 13.02 Poliisi kirjasi Lounais-Suomessa kaksi rikosilmoitusta luvattomasta anniskelusta koronarajoitusten aikana

Lounais-Suomen poliisi katsoo alueen ravitsemisliikkeiden noudattaneen koronarajoituksia mallikkaasti. Poliisi suoritti ravintolavalvontaa huhti-toukokuussa. Kaikkiaan tarkastuksia tehtiin noin 1 500.

Valvonnan aikana kirjattiin kaksi rikosilmoitusta luvattomasta anniskelusta, toinen Turussa ja toinen Porissa.

29.5. klo 18.56 Porin päivähoito jätti kukat jakamatta eskareille koronakeväänä

Perinteitä ei tänä keväänä voitu noudattaa. Päivähoidossa olevien lasten määrä on kasvanut mutta on yhä kaukana normaalista. Lue lisää.

29.5. klo 15.12 Rauman asumispalveluyksiköiden asukkaat pääsevät pian näkemään kasvokkain läheisiään

Raumalla läheiset pääsevät tapaamaan vanhus- ja vammaispalvelujen asumispalveluyksikköjen asukkaita kasvokkain 8. kesäkuuta lähtien. Tapaamiset ovat mahdollisia turvajärjestelyjä noudattaen.

29.5. klo 13.27 Satasairaala vähentää rajoituksia: Isät pääsevät vastasyntyneiden osastolle, potilaiden luona saa käydä kolme vierasta

Satakunnassa ei ole kuukauteen todettu yhtään koronatapausta. Tämä saa sairaanhoitopiirin purkamaan rajoituksia. Lue lisää.

27.5. klo 16.22 Yyteri kohotti kasvojaan ja odottaa vilkasta koronakesää

Suomen matkailumarkkinoilla on tällä hetkellä näytön paikka, kun kesän kaukolomat vaihtuvat kotimaan matkailuun. Porin Yyterin hiekkaranta valmistautuu ottamaan kävijät sankoin joukoin vastaan olosuhteista huolimatta.

– Uskomme, että ajankohta on suotuisa nyt, sillä Satakunnan koronatilanne on ollut kuukauden päivät varsin hyvä, kertoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.

27.5. klo 9.11 Työttömyys kasvoi rajusti Satakunnassa

Satakunnassa lomautusten määrä kasvoi rajusti huhtikuussa koronakriisin vuoksi. Huhtikuun lopussa lomautettuna oli noin 5 000 henkilöä, mikä on yli 4 400 henkeä enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

26.5. klo 13.47 Satasairaalassa on hoidettu muutamaa potilasta vakavista sivuvaikutuksista epäillyllä koronalääkkeellä

Johtajaylilääkäri Sari Sjövallin mukaan kokeita ei enää tehdä. Myös perusterveydenhuollossa on haluttu aloittaa kokeet hydroksiklorokiinilla. Lue lisää.

26.5. klo 11.46 Rauman rippileireillä ei yövytä koronakesänä

Rippileirit järjestetään koronatilanteen vuoksi päiväleireinä Meriristin leirikeskuksessa ja Narvijärven kesäkodissa heinäkuussa ja elokuussa. Sekä rippileirinuoret että leirien henkilöstö yöpyvät kotonaan.

25.5. klo 20.36 Satakunnassa ei uusia koronatartuntoja viikonloppuna tai maanantaina

Jatkossa sairaanhoitopiiri ilmoittaa koronatartunnoista ja testituloksista vain kahdesti viikossa. Lue lisää.

25.5. klo 17.38 Koronatauko päättyy – Kankaanpään kuntoutuskeskus voidaan jälleen avata

Kankaanpään kuntoutuskeskus avataan koronatauon jälkeen ensi maanantaina. Aluksi kuntoutetaan työelämässä olevia ja perheitä.

22.5. klo 16.48 Satakunnassa jälleen viikko ilman koronatartuntoja

Satakunnan koronatilanne on pysynyt muuttumattomana.

Tälläkään viikolla ei ole todettu uusia tartuntoja. Tällä erää viimeinen koronatartunta on todettu huhtikuun lopussa.

Satakunnassa on todettu kevään aikana yhteensä 53 koronatartuntaa.

22.5. klo 14.52 Satakunnan kansanedustajat vaativat valtiota huomioimaan Porin lentoyhteyden: "Ilman lentoja Satakunta on pussinperä"

Satakunnan kansanedustajat yhtyvät Ylen kyselyssä maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilän vaatimukseen, että valtion on huomioitava myös Porin ja Helsingin välisen lentoliikenteen tulevaisuus.

Ministeritasolta asti on vaadittu Finnairia jatkamaan maakuntien ja Helsingin välisiä lentoja mahdollisimman pian, vaikka reitit ovat koronan takia olleet kannattamattomia. Keskustelu alkoi viime viikonloppuna, kun Finnair kertoi kesän suunnitelmistaan.

20.5. klo 13.31 Omaiset voivat tavata läheisiään ulkona Porin perusturvan asumispalveluyksiköissä

Omaiset voivat tavata Porin perusturvan asumispalveluyksiköissä asuvia läheisiään ulkona. Uusi ohje ei koske lastensuojelun asumisyksiköitä.

20.5. klo 13.11 Myös Rauma joutumassa etsimään lisäsäästöjä koronan takia

Vahva ja vakaa Rauma -säästöohjelma hyväksyttiin viime syksynä, mutta nyt näyttää, että siinä päätetyt toimet eivät riitä. Lue lisää.

20.5. klo 9.02 Koronan koettelema Porin kaupunki joutuu päättämään isoista leikkauksista

Kaupungin johto esittää muun muassa kouluja koskevia investointileikkauksia ja koulujen yhdistämisiä. Taustalla on koronasta ja muista syistä johtuva alijäämä, joka nousee tänä vuonna arviolta lähes 50 miljoonaan euroon. Lue lisää.

20.5. klo 6.47 Yksinyrittäjien koronatukia haettu vähänlaisesti Satakunnassa – useimmilla kunnilla yhä reippaasti rahaa yrittäjien tukemiseen

Raumalta, Porista, Kankaanpäästä ja Harjavallasta kerrotaan, että tukea on hakenut vain murto-osa alueen yrittäjistä. Osissa kunnista uskotaan, että tuen hakeminen kiihtyy kesän ja syksyn aikana.

19.5. klo 14.55 Ravintoloitsija pettyi tiukkoihin rajoituksiin

Ravintoloissa saa käydä syömässä ja juomassa taas kesäkuun alusta alkaen, mutta anniskelu loppuu klo 22. Beer Hunter's -ravintolan omistaja Mika Tuhkanen kuvaa pettymystään jutussa, joka aukeaa tästä linkistä.

19.5. klo 14.29 Päiväkodeissa vilkastuu, kun lapset palaavat hoitoon

Porissa ja Raumalla päiväkodeissa on kuitenkin edelleen väljempää kuin normaaliaikana. Lapsia ei pidä viedä hoitoon, jos näillä on pienimpiäkään flunssaoireita. Lue lisää.

19.5. klo 13.40 Korona viivästyttää Rauman uuden kauppakeskuksen rakentamisen aloittamista

Alun perin aloituksesta piti päättää viimeistään tämän kuun aikana.

Ganal Kehityksen toimitusjohtaja Jari Pölönen sanoo, että ennen koronaa kauppakeskuksen tilojen vuokraus sujui suunnitellusti, mutta nyt epidemia on rajoittanut useiden toimijoiden päätöksentekoa.

19.5. klo 7.53 Ylilääkäri: Koronan saamisen todennäköisyys Satakunnassa nyt pieni, mutta varotoimista ei pidä tinkiä

Infektiotautien osastonylilääkäri Tuomas Nieminen sanoo, että korona ei tällä hetkellä leviä maakunnassa. kaikkia rajoitustoimia ja hygieniaohjeita on kuitenkin edelleen syytä jatkaa, jotta tauti ei pääse ryöpsähtämään.

18.5. klo 17.48 Satasairaala: koronaepidemia on sammunut Satakunnasta

Koronaepidemia on sammunut Satakunnasta, toteaa Satasairaalan infektiotautien osastonylilääkäri Tuomas Nieminen. Uusia tapauksia ei ole todettu 29.4. jälkeen eli lähes kolmeen viikkoon.

Satakunnassa on todettu yhteensä 53 koronatapausta. Yksi potilas on kuollut tautiin. Sairaalahoidossa on ollut seitsemän potilasta.

18.5. klo 17.34 Satakunnassa vaaditaan valtion tukea myös Porin lentoyhteydelle: "Finnair ei ole ainoa lentoyhtiö, joka hoitaa kansallisia lentoyhteyksiä"

Satakunnassa on seurattu hämmästyksellä viikonloppuna ryöpsähtänyttä keskustelua maakuntien lentoyhteyksien kohtalosta.

Maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä vaatii, että Porin lentoyhteys huomioidaan, kun valtio nyt ottaa kantaa maakuntien lentoyhteyksiin.

Keskustelu sai alkunsa viikonloppuna. Valtionyhtiö Finnair ilmoitti sunnuntaina lopettavansa lentoyhteydet useille maakuntakentille kannattavuussyistä.

18.5. klo 17.20 Poikkeusaika tuo Porin ravikesään juhannusravit – suurkilpailu Kultaloimi järjestetään heinäkuussa

Perinteisesti ravien kotimaan suurkilpailukauden avaava Kultaloimi jouduttiin peruuttamaan huhtikuussa koronaepidemian takia.

Kokemäen kesärata ilmoitti jo pari viikkoa sitten peruvansa kokonaan perinteiset kaksipäiväiset juhannusravit. Porin ravirata otti järjestettäväkseen Kokemäen koronaperuutuksen vuoksi juhannussunnuntaille iltaravit, jotta hevoset pääsevät kilpailemaan.

18.5. klo 10.36 Korona nosti kouluruuan hinnan taivaisiin Porissa: lounasannos maksoi peräti 8,40 euroa

Palveluliikelaitos nosti väliaikaisesti koulujen ja päiväkotien ruuan hintaa, mutta tämäkään ei riittänyt kattamaan kaikkia etäopetuksen aikana syntyneitä tappioita.

Lue tästä Satakunnan koronapäivitykset 18.3.–15.5.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus