Lumijoki ja Terveystalo saivat kiistansa ratkaistua – palvelusopimus syntyi entisillä hinnoilla

Sopimus on voimassa vuoden 2022 toukokuun loppuun.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Lääkäri kävelee sairaalan käytävällä.
Koronaviruksen seurauksana hoidon tarve saattaa lisääntyä Lumijoellakin. Jos terveydenhuolto kuormittuu, kunnallekin voi tulla lisäkustannuksia.Paula Collin / Yle

Lumijoki on saanut sopimuksen aikaan Terveystalon kanssa kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen jatkosta keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Kiistaa on ollut jo viime syksystä lähtien, kun Lumijoki ei suostunut Terveystalon esittämiiin hinnankorotuksiin, jolloin Terveystalo irtisanoi palvelusopimuksen. Tämän jälkeen kunta riitautti asian.

Nyt solmitussa uudessa sopimuksessa hinnat saatiin pysymään vuoden 2019 tasolla, kertoo Lumijoen kunnanjohtaja Paula Karsi-Ruokolainen.

Terveystalo jatkaa Lumijoen sote-palvelujen tarjoajana 31. toukokuuta 2022 saakka. Paula Karsi-Ruokolaisen mukaan vallitsevalla koronatilanteella ei ollut vaikutusta sopimuksen syntymiseen, sillä pandemia on asia, joka olisi pitänyt huomioida sopimustilanteesta huolimatta.

Vanha sopimus oli voimassa tämän vuoden toukokuun loppuun asti. Aiemmin sopimuksen piti raueta jo helmikuun lopussa, mutta asialle otettiin jatkoaikaa. Sovintoa oltiin valmis hakemaan jopa käräjiltä asti.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)