Vaasan ja Seinäjoen yrittäjät: moni kauppa ja palvelu joutunut jo sulkemaan ovet

Moni pienyrittäjä on keskeyttänyt nyt toiminnan asiakkaiden puutteen ja tartuntavaaran vuoksi.

yrittäjyys
Kauppakeskuksen melko tyhjä käytävä.
Kauppakeskusten käytävät ovat viimeisen viikon aikana hiljentyneet.Hans-Mikael Holmgren / Yle

Osa ravintoloista, kaupoista ja palveluista on jo joutunut supistamaan aukioloja tai keskeyttämään toimintansa kokonaan.

Asiakkaita on nyt ollut jopa 80-90 prosenttia vähemmän kuin normaalisti, kertoo Seinäjoen yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen.

Vaasan yrittäjien puheenjohtaja Katja Rajala toteaa, että ovet on laitettu säppiin tartuntavaaran ja asiakaskadon vuoksi. Monet joutuvat nyt minimoimaan kustannukset. Ravintoloiden lisäksi esimerkiksi kampaajilta, kosmetologeilta ja fysioterapeuteilta ovat asiakkaat käytännössä loppuneet.

Molemmat uskovat, että apuja myös löytyy. Esimerkiksi vuokranantajien paine helpotuksiin kasvaa. Viljanen uskoo, että jos yritystoiminta on ollut ennen poikkeusoloja terveellä pohjalla, kriisistä pitäisi selvitä.

Tilanne vaatii kuitenkin yrittäjiltä voimia neuvotella vuokranantajien, pankkien ja muiden rahoittajien sekä tavarantoimittajien kanssa. Nyt olisi hyvä ennakoida omaa tilannetta parin viikon päähän.

–Haasteena tässä on, että pienyrittäjät ottavat ensimmäisen iskun vastaan, ja toivoa sopii, että heidän kannaltaan apu ei tulisi liian myöhään, Viljanen sanoo.

– Tärkeää tässä on muistaa, että tämä ei ole kenenkään syy.

Lue seuraavaksi:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjanmaalla

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Etelä-Pohjanmaalla

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan