Korona muuttaa Tampereen kesän festivaalisuunnitelmia

Osa on jo päätetty perua, osa miettii lähiviikkoina tapahtuman siitämistä tai peruuttamista kokonaan.

Kesäfestivaalit
Akustiska gitarrer
Korona rajoituksineen ja matkustuskieltoineen sekoittaa Tampereen kesäfestivaalien suunnitelmia. Niistä monille olisi tulossa ulkomaisia esiintyjiä ja esiintyjäryhmiä.Mikael Crawford/Yle

Korona pakottaa tamperelaiset kesäfestivaalit tekemään ohjelmamuutoksia ja varasuunnitelmia. Esimerkiksi huhtikuun alussa pidettävä Tampere Biennale (siirryt toiseen palveluun) on kokonaan peruttu.

Toukokuun lopussa järjestettävällä Tanssivirtaa (siirryt toiseen palveluun)-tapahtumalla on vielä avoinna kaksi vaihtoehtoa: joko siirtää tapahtuma syksyyn tai peruuttaa se kokonaan. Taiteellinen johtaja Anniina Kumpuniemi lupaa, että päätös tehdään pikapuoliin.

Tampereen Kitarafestivaalin (siirryt toiseen palveluun) johtaja Tomi Tolvanen sanoo, että kansainvälisen kilpailu on jo peruutettu.

– Festivaalin valmistelutyötä kuten artistiesittelyjen käännöksiä jatketaan. Tapahtumaan palataan kuitenkin ennen pitkää kun tilanne rahoittuu. Onneksi nyt ehdittiin juuri ja juuri vetää käsiohjelmat ja julisteet ajoissa pois painosta.

Asunnottomien MM-kisa ei ole Ratinassa

Tampereen Ratinassa oli määrä pelata asunnottomien MM-jalkapallokisat kesä-heinäkuun vaihteessa. Myös ne on peruttu eikä kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä osaa ennakoida jatkoa.

– Tänä vuonna kisoja ei ehditä pitää, joten katsomme miten käy. Kisoillehan on jo tuleville vuosille isäntiä valittuna.

Myös Pispalan Sottiisi (siirryt toiseen palveluun) joutuu pikapuoliin päättämään, miten alkukesän tapahtumaa joudutaan sopeuttamaan koronan vuoksi. Sitä ei kuitenkaan olla perumassa kokonaan.

SottiisiMovesin nuorimpia osallistujia
Vielä ei voi ennustaa, paljonko Pispalan Sottiisi kerää ensi kesänä kotimaisia ja ulkomaisia tanssijoita. Koronan vuoksi annetut määräykset rajoittavat kaikkien liikkumista.SottiisiMoves

– Tämä on ollut sellaista hallittua sopeuttamista. Seuraamme viranomaisten päätöksiä ja ohjeita ja teemme sitten lopulliset päätökset viimeistään huhtikuun puolivälissä, kertoo tapahtuman johtaja Jukka Heinämäki.

Pispalan Sottiisi viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlaansa.