Ylläs lopettaa latujen ja talvipyöräilyreittien hoitamisen koronaviruksen takia

Ylläksen hiihtohissit suljettiin sunnuntaina.

koronavirus
Hiihtäjä.
Ylläs haluaa hillitä matkailijoiden määrää.Simo Pitkänen / Yle

Latujen ja talvipyöräilyverkoston hoito lopetetaan Kolarin Ylläksellä. Ylläs haluaa näin tukea hallituksen ja terveysviranomaisten toimia rajoittaa koronaviruksen leviämistä ja huolehtia ihmisten turvallisuudesta.

Ylläksellä on Suomen laajin maastohiihto- ja talvipyöräilyreittien verkosto. Huollettuja latuja on 330 kilometriä ja talvipyöräilyreittejä 106 kilometriä.

Ylläksen hiihtohissit suljettiin sunnuntaina. Suurin osa Lapin laskettelukeskuksista sulki rinteensä sunnuntaina ja loput seurasivat perässä maanantaina.

– Tilanne on todella valitettava, mutta uskomme, että kaikki ymmärtävät, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa tämä on se vastuullinen päätös, Ylläksen latujen ja reittien huollosta ja kehittämisestä vastaavan Ylläksen matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Elias Teriö tiedotteessa.

Monet alueen hotelleista menevät myös kiinni ja myös muita palveluja supistetaan. Ravintolat ja kaupat ovat järjestäneet ruokien kuljetuspalveluita, jotta ihmisten ei tarvitse kokoontua yhteen.

Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma muistuttaa, että Lapin terveydenhuoltojärjestelmä ei epidemiatilanteessa kestäisi jos maakunta ottaisi vastaan normaalia kevätkautta vastaavan matkailijamäärän.

– Meidän on pakko hillitä tänne tulevien matkailijoiden määrää niillä keinoilla mitä meillä on. Muuan muassa Lomarengas Ylläs suosittelee mökkien omistajille mökkivarausten vastaanottamisen lopettamista ja näin on moni jo toiminutkin, Haarma toteaa.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan