Ravintolayrittäjä lomautti henkilökunnan mutta pitää lounaspaikan auki – “Nyt keskitytään yrityksen pelastamiseen”

Jos yrityksen tulovirta pysähtyy, toiminnan uudelleen käynnistäminen käy vaikeaksi.

lomautus
ravintolan pomo
Teemu Styrman on toiminut ravintolayrittäjänä Sällskapsklubbenin kiinteistössä kolme vuotta.Ville Viitamäki / Yle

Kokkolalainen yrittäjä Teemu Styrman lomautti ainoan työntekijänsä jo kaksi viikkoa sitten, kun huomasi, mihin ollaan menossa.

–Ymmärrettiin toisiamme. Hänen työsuhdettaan jatketaan, kun aika palaa normaaliksi, kesällä tai syksyllä.

Koronaviruksen aiheuttama yhteiskunnan seisahtuminen on laittanut monet yrittäjät ahtaalle. Useat yritykset ovat lomauttaneet henkilöstöään, ja firmat pyörivät nyt omistajien voimin. Hankalin tilanne on yrityksillä, jotka toimivat palvelualoilla, ja joissa toimeentulo perustuu asiakkaisiin. Nyt yrittäjän on tarkasteltava toimintaansa ja haettava apua.

–Mahdollisuuksina ovat muun muassa hallituksen tukimuodot, lisärahoitusta pankista tai vuokran maksun lykkäystä, sanoo Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Hanhisalo.

ravintolan pitäjä laskuttaa asiakasta
Siisteydestä pidetään nyt erityista huolta. Käsidesiä on ruokaijoille ja viikonloppuisin puhdistetaan tarkkaan kaikki pinnat.Ville Viitamäki / Yle

Teemu Styrman ei laske mitään lisärahoituksen varaan. Jos yrityksen tulovirta pysähtyy, toiminnan uudelleen käynnistäminen käy vaikeaksi.

Styrmanin ravintolan asiakas Tero Herronen ei lämpene lounasravintoloiden sulkemiselle.

–Pahempiakin koronaviruksen leviämispaikkoja on. Täällä on pöydät etäällä, käsidesiä tarjolla ja kohtuullisen vähän asiakkaita.

Teemu Styrman pitää ravintolaansa auki niin kauan kuin on itse terve, paitsi jos hallitus laittaa oven säppiin.

–Sitten se loppuu siihen.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan