Hallituksen linjanmuutos ei aiheuttanut suurta ryntäystä kouluihin Pohjois-Savossa

Etäopetus on yhä vahva suositus pienimmillekin koululaisille, jos se vain on perheille mahdollista.

koulut
Kännyköiden käyttö on yleistynyt lasten opetuksessa.
Etäopiskelussa käytetään älylaitteita, joita jotkut koulut tarjoavat oppilailleen.Anne-Pauliina Rytkönen / Yle

Kaikki 1–3. luokan oppilaat voivat mennä jälleen kouluun maanantaista lähtien. Edelleen kuitenkin suositellaan, että myös pienet alakoululaiset opiskelisivat kotona.

Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa hallituksen viime perjantaina tekemä linjanmuutos ei ole aiheuttanut suurta ryntäystä kouluihin.

Viime viikolla Kuopion kouluissa oli 360 oppilasta. Tänään maanantaina oppilasmäärä on noussut vajaaseen 450:een. Iisalmessa lähiopetukseen osallistuu tällä viikolla arviolta vajaat 50 oppilasta, kun viime viikolla oppilaita oli 12.

Varkaudesta arvioidaan, että lähiopetukseen osallistuvien määrä tuplaantuu viime viikosta, ja tällä viikolla oppilaita olisi yhteensä 50–60.

Kuopiossa on noin 3 600 ensimmäisestä kolmanteen luokan oppilasta. Varkaudessa heitä on arviolta reilut 500.

Etäkoulunkäynnissä käytettävä tabletteja sekä tietokoneita on riittänyt Kuopiossa kotiin lainattavaksi. Iisalmessa kaikilla peruskoululaisilla on henkilökohtaiset päätelaitteet.

Varkaudessa peruskoululaisille ei ole tarjolla omia tabletteja tai tietokoneita. Kaupungilta arvioidaan, että valtaosalla oppilaista on käytössään oma älylaite etäopiskelua varten.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa: Kasurilan ja Tahkon rinteet kiinni jo maanantaina, kouluihin ei suurta ryntäystä

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan