Hyppää sisältöön

Metsähallitus sulkee tupia Lapissa

Tupia ja kotia lukitaan Saariselän, Kiilopään, Pyhätunturin, Luoston, Pallaksen, Oloksen, Hetan, Kilpisjärven ja Ylläksen lähialueilla.

Arkistokuva Saanan päivätuvalta. Kuva: Jarmo Honkanen / Yle

Metsähallitus lukitsee Lapin matkailukeskusten kupeessa olevia retkeilijöiden päivätupia, taukokotia sekä päiväkäytöstä ruuhkautuneita autiotupia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Suljettavat tuvat ja kodat sijaitsevat kansallispuistoissa ja muilla Metsähallituksen hoitamilla retkeilykohteilla esimerkiksi Saariselän, Kiilopään, Pyhätunturin, Luoston, Pallaksen, Oloksen, Hetan, Kilpisjärven ja Ylläksen lähialueilla.

Rakennukset lukitaan ja oville viedään niiden käyttökiellosta ilmoitus. Ilmoituksia laitetaan myös reittien lähtöpisteisiin ja muille keskeisille paikoille. Tieto suljetuista paikoista päivitetään mahdollisimman pian myös Metsähallituksen Luontoon.fi-verkkopalveluun kohteiden sivuille.

Metsähallitus muistuttaa, että retkeilijöiden tulee nyt ehdottomasti välttää kaikenlaisia vilkkaita taukopaikkoja, mutta ei myöskään tule lähteä retkeilemään kauas maastoon. Luonnossakin pitää noudattaa viranomaisten antamia hygieniaohjeita eli pidettävä riittävä etäisyys kanssaretkeilijöihin ja huolehdittava hyvin käsihygieniasta.

Viime viikolla Metsähallitus ilmoitti sulkevansa kaikki vuokrattavat tupansa ja peruvansa loppukevään varaukset.