1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Helsinki

Helsinki harkitsee koronan takia lasten leikkipuistojen desinfiointia – Kunnossapitoyksikön päällikkö: "Tulee ajankohtaiseksi, kun hanskat poistuvat käsistä"

Kaupungin kunnossapidossa pohditaan myös ulkokuntoiluvälineiden perusteellista puhdistamista.

Helsinki
Lapsi leikkii leikkipuistossa.
Tiina Jutila / Yle

Helsinki harkitsee koronaviruksen leviämisen estämiseksi lasten leikkipaikkojen desinfiointia.

Kunnossapitoyksikön päällikkö Pekka Isoniemi kertoo, että puhdistuksista vastaavassa yksikössä on pohdittu leikkivälineiden desinfiointia päiväkotien ja koulujen pihoilla sekä leikkipuistoissa.

Puhdistukset aloitettaisiin Isoniemen mukaan, jos THL siihen kehottaa, kun säät lämpenevät.

– Se tulee ajankohtaiseksi lähinnä siinä vaiheessa, kun ilma lämpenee niin paljon, että hanskat poistuvat käsistä, sanoo Isoniemi.

Myös yleisessä käytössä olevien ulkokuntoiluvälineiden desinfiointia harkitaan Helsingissä. Sen sijaan katujen tai puistojen puhdistus ei ole kunnossapitoyksikön päällikkö Isoniemen mukaan suunnitelmissa.

– Muiden yleisten alueiden desinfiointia ei olla mietitty. Käymme vielä keskustelua asiantuntijoiden kanssa siitäkin, onko leikkipaikkojen puhdistaminen tarpeellista, toteaa Isoniemi.

Espoon katujen kunnossapidosta kerrotaan, että kaupungista löytyy välineet desinfioida leikkipaikat, mutta sellaista ei ole varotoimena kunnossapitopäällikkö Teemu Uusikauppilan mukaan harkittu.

– Välineet puhdistetaan, jos siitä tulee ohje viranomaisilta, sanoo Uusikauppila.

Puhdistukseen tarvittavaa desinfiointiainetta ei ole Uusikauppilan mukaan Espoossa varastossa.

Myös Vantaan kunnossapidosta kerrotaan, että yleisten katujen tai puistojen desinfiointi ei ole pohdinnassa.

Voit keskustella aiheesta 25.3. klo 23:een saakka.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Martti Ahtisaarella koronavirustartunta, Italian kuolemat laskussa, Suomen kaupoissa hamstraus tasaantumassa

Rajaliikenne hiljeni olemattomiin, rattijuoppoja kiinni normaalia enemmän puhallusratsioiden lopetamisesta huolimatta – lue tästä uusimmat tiedot koronan vaikutuksista Uudellamaalla

Lue seuraavaksi