Kokkolan suosituimmilla ulkoilupaikoilla vilskettä – alaluokkalaisten määrä ei lisääntynyt kouluissa

Poliisin mukaan ihmiset ovat noudattaneet hyvin rajoituksia.

Kokkola
Rullalautailijoita ja pyöräilijöitä.
Brita Marian puistossa oli viikonloppuna paljon muun muassa skeittaajia. Arkistokuva.Kalle Niskala / Yle

Kokkolan kaupunki suosittelee välttämään suosituimpia yleisiä virkistyspaikkoja. Erityisesti Hollihaan, Isokylän ja Kirkonmäen skeittipaikoilla sekä suosituimpien retkireittien taukopaikoilla Laajalahdessa ja Hällskärissä on ollut runsaasti käyttäjiä.

Leikkipuistojen, kuntoilualueiden ja laavujen käyttö on kuitenkin sallittua kunhan alueille ei keräänny liiaksi käyttäjiä samaan aikaan.

Koronaviruksen rajoittamiseksi yli kymmenen hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä. Muihin ihmisiin on pidettävä etäisyyttä.

Pohjanmaan poliisilla oli rauhallinen viikonloppu. Poliisin mukaan pohjalaiset ovat noudattaneet hallituksen antamia rajoituksia hyvin, ravintoloissa on ollut vähän ihmisiä ja kaupungin keskustoissa oli hiljaista.

Hälytyksiä onkin ollut vähemmän kuin normaalisti, eikä kotihälytystehtävienkään määrä ole lisääntynyt.

Kouluissa yhtä hiljaista kuin viime viikolla

Hallituksen päätös sallia kaikkien 1.–3. -luokkalaisten pääsyn kouluun lähiopetukseen ei ole vaikuttanut maanantaina oppilasmääriin. Kokkolassa. Kouluun meni 83 oppilasta, osapuilleen saman verran kuin perjantaina. Luku on vajaat viisi prosenttia kaikista ykkös-kolmosluokkalaisista.

Vaikka kaikki alaluokkalaiset saisivat mennä kouluun, suositus kuitenkin on, että mahdollisimman moni pysyisi kotona.

Valtioneuvoston tarkennetun linjauksen mukaisesti peruskoulun nuorimmilla oppilailla on mahdollisuus osallistua lähiopetukseen riippumatta vanhempien ammatista.

Tästä linkistä voit lukea tuoreimmat Keski-Pohjanmaata koskevat koronauutiset.