Hyppää sisältöön

SK: Perussuomalaiset erottivat fasistiksi julistautuneen nuorisojohtajan

Puoluehallitus on erottanut perussuomalaisten nuorten varapuheenjohtajana toimineen porilaisen Toni Jalosen.

Toni Jalonen yhdessä perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kanssa aikana ennen fasismikohua perussuomalaisten nuorten syyskokouksessa Riihimäellä 9. marraskuuta 2019. Kuva: Matias Rantala / Lehtikuva

Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut fasistiksi julistautuneen nuorisopoliitikon. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun). Erottamisen syynä on puolueenvastainen toiminta.

Perussuomalaisten nuorten 2. varapuheenjohtaja Toni Jalonen kertoi helmikuussa Virossa pitämässään puheessa olevansa fasisti. Asiasta nousseen kohun seurauksena Jalonen ei perunut puheitaan mutta jätti nuorisojärjestön johtotehtävät.

Kohun jälkeen perussuomalaisten emopuolue päätti katkaista välinsä nuorisojärjestöön ja perustaa uuden järjestön aatemaailmaansa kannattavalle nuorisolle. Tavoitteena on pitää nuoret tiukemmin emopuolueen lieassa ja estää julkifasistien toiminta perussuomalaisten lipun alla.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan Jalonen erotettiin yksimielisellä päätöksellä.

Toni Jalonen itse on arvostellut kohteluaan. Hänen mielestään monet perussuomalaiset kansanedustajat ovat saaneet käyttää kovaa kieltä ilman, että näitä on alistettu puoluekurille.

.
.