1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuopio aloittaa yt-neuvottelut

Neuvottelut koskevat ensisijassa niiden yksiköiden työntekijöitä, joiden työnteko on estynyt koronaviruksen vuoksi.

Kuopion kaupungin mukaan yhteistoimintaneuvottelujen avulla sopeutetaan kaupungin toimintaa ja taloutta koronavirustilanteen vuoksi. Kuva: Matti Myller / Yle

Kuopio käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koronaviruksen aiheuttaman kaupungin taloudellisen tilanteen äkillisen heikentymisen johdosta. Kaupunginhallitus päätti asiasta tänään maanantaina.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat ensisijaisesti toimintoja, joissa töitä ei voida tehdä toimipaikan sulkemisen takia. Neuvottelut voivat koskea myös muuta kaupungin henkilöstöä, joiden työtehtävät ovat tilanteen johdosta olennaisesti vähentyneet ja joita ei voida sijoittaa muihin työtehtäviin.

Kaupunginhallitus linjaa, että kaupunki ei tässä vaiheessa tule irtisanomaan henkilöstöä.

Kaupunki työnantajana pyrkii siihen, että henkilökunta tekee mahdollisimman paljon etätyötä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista, tiedotteessa kerrotaan.

Henkilökunnalle tarjotaan mahdollisuus siirtyä tarpeen ja kelpoisuusvaatimuksien mukaisesti eri tehtäviin. Työntekijät voivat myös mahdollisuuksien mukaan aikaistaa vuosilomia, hyödyntää saldovapaita tai palkattomia vapaita ja vaihtaa lomarahan vapaaksi.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa: Myös Pohjois-Savosta kantautunut viestiä, ettei hoitohenkilökunta pääse testeihin