Seinäjoki päätti aloittaa yt-menettelyn – kaupunginjohtaja: "Tavoitteena turvata sosiaali- ja terveystoimen toimintaedellytykset koronakriisin aikana"

Kaupunginjohtajan mukaan yt-menettely mahdollistaa resurssien uudelleenjärjestelyn. Osa kaupunginhallituksesta vastusti yt-menettelyn aloittamista.

yhteistoimintamenettely
Seinäjoen kaupungin varastoihin on jo 1970-luvulla hankittu Aallon kaupungintalon pintamateriaaliksi suunnittelemia sauvatiiliä.
Kaupungin omien säästötoimien lisäksi Seinäjoki toivoo apua myös valtiolta.Valtteri Välimäki / Yle

Seinäjoen kaupunginhallitus päätti maanantaisessa (23.3.20) kokouksessaan, että kaupunki aloittaa yhteistoimintamenettelyn (siirryt toiseen palveluun).

Seinäjoella on tähän mennessä löydetty tarvittavista 10 miljoonan euron säästöistä 4,65 miljoonaa.

Säästettävää on kaupungin mukaan löydettävä vielä 5,35 miljoonaa, jotta tämän vuoden tulos saadaan positiiviseksi.

– Yt-menettely mahdollistaa myös resurssien kohdentamisen uudelleen ja rakenteelliset muutokset. Tavoitteena on turvata sosiaali- ja terveystoimen toimintaedellytykset koronakriisin aikana, sanoo kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Henkilöstöjohtaja Raija Rannan mukaan henkilöstöedustajien kanssa neuvotellaan myös yhteisesti sovittavista ratkaisuista.

Kaupungin omien säästötoimien lisäksi Seinäjoki toivoo apua myös valtiolta.

– Tarvitaan myös valtion toimia, sillä kuntatalous on historiallisen vaikeassa tilanteessa, toteaa rahoitusjohtaja Mika Itänen.

Osa hallituksen jäsenistä vastustaa yt-neuvotteluja

Osa Seinäjoen kaupunginhallituksen jäsenistä lähetti kaupunginhallituksen yt-päätöksen jälkeen tiedotusvälineille tiedotteen, jossa he ilmoittavat, että eivät hyväksy yt-menettelyn aloittamista.

Kaupunginhallituksen jäsenet Markku Lehtola (sd.), Sirkka Penttilä (sd.), Henna Rantasaari (vihr.), Paula Sihto (kesk.) ja Erkki Valtamäki (peruss.) toivovat, että kaupunki ei ryhtyisi raskaisiin toimenpiteisiin eikä aloittaisi yt-neuvotteluja sekavassa tilanteessa.

Allerkirjoittajat muistuttavat muun muassa, että henkilöstön palkanmaksu keskeytyy, jos toiminnot suljetaan ja töitä ei ole.

Sosiaali- ja terveystoimessa taas henkilöstön tarve tulee lisääntymään epidemian levitessä ja mm. puhtaanapidon parissa työskentelevää henkilökuntaa tarvitaan entistä enemmän.

Tiedotteen allekirjoittaneet hallituksen jäsenet toteavat lisäksi, että kaupunki käy jatkuvasti neuvotteluita henkilöstön edustajien kanssa ja tehtävien uudelleenjärjestelyitä pystytään tekemään myös ilman YT-neuvotteluita, koska työnantaja voi aina käyttää direktio-oikeuttaan, eli määrätä henkilön kahdeksan viikon ajaksi muihin kuin omiin työtehtäviin.

Kaupunginhallituksen päätös

Seinäjoen kaupunginhallitus päätti 23.3.20 kokouksessaan, että YT-menettelyn piiriin kuuluu se osa henkilöstöstä, johon ei voida soveltaa TSL:n 2 luvun 12 §:n 2 momenttia tai yhteistoimintalain 15 §:ää tai joka ei toimi niissä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutehtävissä, jotka koronavirustilanteen vuoksi on hoidettava. Nämäkin henkilöstöryhmät kuuluvat YT-menettelyn piiriin siltä osin kuin sovitaan koko henkilöstöä koskevista asioista.

Seinäjoella pohditaan yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamista