Länsi-Pohjan keskussairaala avasi infektiopoliklinikan – synnyttäjät sekä iho- ja hammaspoliklinikat siirtyvät loitommalle

hengitystieinfektiot
Länsi-Pohjan keskussairaala Kemissä.
Keskussairaalassa Kemissä synnyttäjien sisäänkäynti sekä hammas- ja ihopoliklinikat siirtyvät eri paikkaan uuden infektiopoliklinikan tieltä. Minna Aula / Yle

Länsi-Pohjan keskussairaalaan Kemiin avattiin koronavirustilanteen johdosta maanantaina erillinen infektiopoliklinikka. Poliklinikalla hoidetaan potilaita, joiden hengitystieinfektio-oireet saattavat liittyä koronavirustartuntaan.

Infektiopoliklinikka sijaitsee naistentautien poliklinikan tiloissa. Synnyttäjien sisäänkäynti on nyt siirretty sairaalan G-siiven päätyyn. Myös sairaalan iho- ja hammaspoliklinikat siirtyvät pois infektiopolin läheisyydestä.

Infektiopoliklinikkaan voi ottaa yhteyden, jos saa hengitystieinfektion oireita tai on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Sairaala muistuttaa kuitenkin, että ennen tuloa vastaanotolle on soitettava koronaviruspuhelimeen 040-825 1072. Numero palvelee ympäri vuorokauden.

Poliklinikalle kuljetaan entisestä synnyttäjien sisäänkäynnistä Kauppakadun puolelta. Synnyttäjien sisäänkäynti on siirretty toistaiseksi G-siiven päätyyn.

Mehiläinen Länsi-Pohja tiedottaa, että synnyttäjien toivotaan olevan yhteydessä kätilöön jo ennen sairaalaan lähtöä ja uudelleen saapuessaan paikalle (siirryt toiseen palveluun), sillä ovet ovat lukossa. Kätilön tavoittaa numerosta 040 484 4945 tai 040 149 1279.

Sairaala siirtää myös iho- ja hammaspoliklinikat pois infektiopoliklinikan läheisyydestä. Ihopoliklinikka muuttaa sisätautipoliklinikan tiloihin ja hammaspoliklinikka Syväkankaan hammashoitolaan.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan