Salo lomauttaa koronaviruksen takia hallituksen vetoomuksista huolimatta

Työvelvoite päättyy jo huomenna ja palkanmaksu kahden viikon kuluttua.

Salo
Salon kaupungintalo.
Salo lomauttaa.Yle/Andy Ödman

Salon kaupunki on päättänyt lomauttaa ison osan työntekijöistään.

Kaupunginhallitus ilmoitti maanantaina lopettavansa seuraavien yksiköiden henkilökunnan työvelvollisuuden tiistaina ja keskeyttävänsä palkanmaksun kahden viikon kuluttua:

Kansalaisopisto, musiikkiopisto, museot, kirjastot, kirjastoautot, uimahalli ja muut urheilutilat, nuorisotilat, liikuntapalvelut, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Lisäksi koulujen osittaisesta sulkemisesta johtuen koulunkäynninohjauksen sekä ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelujen toimintaa supistetaan.

Jos kouluja suljetaan tilanteen edetessä myöhemmin, työvelvollisuuden päättyminen alkaa välittömästi sulkemisesta.

Myös yt-neuvottelut käyntiin

Lisäksi Salon kaupunginhallitus päätti aloittaa yt-neuvottelut koronavirustilanteen aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Yhteistoimintamenettelyn piiriin kuuluu se osa henkilöstöstä, johon ei voida soveltaa työvelvollisuuden päättymistä ja palkanmaksun keskeyttämistä.

Tavoitteena on lomauttaa se henkilöstö, jolle ei voida tarjota omaa tai korvaavaa työtä ja joka ei tee välttämättömiä töitä sote-alalla.

Suomen hallitus on vedonnut kuntiin (siirryt toiseen palveluun), että ne eivät lomauttaisi henkilökuntaa koronatilanteen takia.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan