Presidentti Martti Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta

Presidentin puolison Eeva Ahtisaaren tartunnasta kerrottiin lauantaina.

koronavirus
Martti Ahtisaari
Presidentti Martti Ahtisaari yleisölehterillä vuoden 2018 valtiopäivien avajaisissa eduskunnassa.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Presidentti Martti Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta. Asiasta tiedotti tasavallan presidentin kanslia tiistaina. Ahtisaari on 82-vuotias.

Tartunta varmistui maanantaina 23. maaliskuuta. Presidentti voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Tasavallan presidentin kanslia kertoi presidentin puolison, rouva Eeva Ahtisaaren koronavirustartunnasta lauantaina. Eeva Ahtisaari on 83-vuotias. Myös hänen kerrottiin aiemmin voivan hyvin.

MTV kertoi loppuviikosta, että Eeva Ahtisaari ja presidentti Tarja Halonen olivat paikalla Helsingin Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonsertissa, johon osallistuneella oli todettu koronavirustartunta.

Konsertti järjestettiin 8. maaliskuuta. Konsertin esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Kaikkia konserttiin osallistuneita on kehotettu tarkkailemaan vointiaan. Koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä tartunnasta.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Suomessa 30 uutta tartuntaa, ei uusia kuolemia, Ruotsissa jälleen yli 70 uutta koronaviruskuolemaa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus