Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Yksi koronakuva kertoo paljon, suomalaislääke herättää kiinnostusta, 8 kysymystä ja vastausta tarttumisesta

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Virologi, apulaisprofessori Tarja Sironen Helsingin yliopistosta kertoo tähän mennessä kertyneen tutkimustiedon pohjalta yleisiä linjoja siitä, mitä koronaviruksen tarttumisesta arjen tilanteissa tiedetään.

Kuva: Ilkka Kemppinen / Yle

Korona on levinnyt maailmalla vinhaa vauhtia ja eri maat ovat torjuneet virusta vaihtelevalla menestyksellä. Suomi näyttäisi ryhtyneen järeisiin vastatoimiin aiemmin kuin useat muut maat.

Kuva: Kalle Mäkelä

Millä keinoin vireän 70-vuotiaan elämää voi hallita tai hillitä korona-aikana? Kyseessä on haastava ikäkausi, kun melkein kaikesta tulee sanomista, pakinoi kirjailija Roope Lipasti.

Sairaanhoitaja käsitteli hengityskonetta Meilahden tornisairaalan tehohoito-osastolla Helsingissä elokuussa 2015. Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Fimean mukaan satojen eri lääkkeiden vaikutusta koronapotilaisiin testataan.

Kuva: Matti Kurkela / Yle

Saanko käydä kaupassa, jos olen karanteenissa? Entä jos perheenjäsen sairastuu, kuka häntä saa hoitaa? Haimme THL:n ohjeistuksista vastauksia eri ihmisryhmiä koskeviin kysymyksiin.