Työllisyys parani Lapissa edelleen

Vähiten työttömiä suhteessa työvoimaan oli Muoniossa, eniten Savukoskella.

Työllisyys ja työttömyys
Kahvilatyöntekijä työssään.
Lapin TE-toimistossa oli helmikuussa avoinna yli 5 000 työpaikkaa. Kuvituskuva.Jani Aarnio / Yle

Työllisyys on parantunut Lapissa edelleen. Helmikuun lopussa työttömiä oli 8 680.

ELY-keskuksen mukaan työttömiä työnhakijoita oli Lapissa helmikuun lopussa kaksi prosenttia vähemmän kuin tammikuussa ja neljä prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömyyden väheneminen kohdistui etenkin 20–29-vuotiaisiin. Sen sijaan 30–39-vuotiaita työttömiä oli enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien osuus Lapin työvoimasta oli 10,7 prosenttia. Vähiten työttömiä suhteessa työvoimaan oli Muoniossa, eniten Savukoskella. Työttömyys väheni eniten vuodentakaisesta Tornionlaakson ja Kemi-Tornion seutukunnissa.

Lomautusten lisääntyminen jatkui helmikuussa. Työttömistä noin 810 oli lomautettuja, mikä on 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Myös pitkäaikaistyöttömyyden vuosikehitys on kääntynyt kasvuun.

Työvoiman kysyntä jatkui helmikuussa vilkkaana. Lapin TE-toimistossa oli helmikuussa avoinna yli 5 000 työpaikkaa.

ELY-keskuksen mukaan koronavirustilanteen vaikutukset eivät näkyneet helmikuun työllisyyskatsauksessa, vaan tulevat näkymään vasta seuraavien kuukausien tilannekuvassa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).