OAJ Pohjois-Pohjanmaa: opettajien lomautussuunnitelmat keskeytettävä kunnissa

Alueyhdistyksen mukaan lomautusten hinta on pitkällä aikavälillä suurempi kuin säästöt.

lomautus
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Pohjois-Pohjanmaalla opettajien ammattijärjestö vaatii opetushenkilöstön lomautusten suunnittelun keskeyttämistä kunnissa.

OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksen mukaan useat maakunnan kunnat ovat suunnitelleet opetushenkilöstön lomauttamista nopealla aikataululla ilman yt-neuvotteluja.

Alueyhdistys näkee että opetushenkilöstö on väärä kohde kustannussäästöjen hakemiselle, vaikka yhdistys ymmärtääkin kuntien taloustilanteen tiukentuvan poikkeustilassa.

Ammattiyhdistystoimijat muistuttavat, että uudessa tilanteessa opettajien työmäärä ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin. OAJ Pohjois-Pohjanmaan mukaan lomautusten lasku kasvaa tulevaisuudessa monin verroin suuremmaksi kuin niistä pikaisesti saatavat säästöt.

Aiheesta lisää:

Kunnat ilmoittavat yt-neuvotteluista – ainakin Oulu, Raahe ja Ylivieska kertoivat maanantaina vähintäänkin lomautuksista

Oulun kaupungin työntekijöitä voidaan lomauttaa nyt ilman yt-neuvotteluja – päätöstä perustellaan taloudellisten vahinkojen minimoinnilla

Tästä artikkelista löydät uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)