Sandvik aloittaa yli 2 000 työntekijän yt-neuvottelut koronan takia

Yritys yrittää päästä koronaviruksen aiheuttamista vahingoista lomautuksilla.

talous
Ryggen av en man med en skyddsväst där det står "Sandvik staff" på.
Arkistokuva. Yt-neuvottelut koskevat henkilöstöä Tampereella, Turussa ja Lahdessa. Yle/Pontus Nyqvist

Sandvik Mining and Construction Oy:n Lahden, Tampereen ja Turun toimipisteissä käynnistetään yt-neuvottelut koronavirustilanteen takia.

Neuvottelut koskevat kaikkia Sandvikin Lahden, Tampereen ja Turun toimipisteen työntekijöitä, toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Yritys yrittää selvitä enintään kolmen kuukauden lomautuksilla.

Sandvik työllistää Suomessa noin 2 400 henkilöä. Tampereella työskentelee noin 1 400, Turussa noin 650 ja Lahdessa 150 henkilöä. Tuotannosta yli 95 prosenttia menee vientiin.

Tampereella valmistetaan maanalaisia ja –päällisiä porauslaitteita. Siellä sijaitsee myös teknologian osaamiskeskus, koekaivos ja automaatiotoiminnot. Turussa valmistetaan maanalaisia lastaus- ja kuljetuslaitteita, ja siellä on myös laitteiden ja teknologian osaamiskeskus. Lahdessa toimii hydraulisia iskuvasaroita ja leikkurimurskaimia valmistava tehdas sekä osaamiskeskus seuloille ja syöttimille.

Yrityksen mukaan koronavirustilanne alentaa kysyntää ja vaikuttaa tuotantoon. Komponenttien toimitusketjuissa on ollut häiriöitä, eikä laitteita ole pystytty valmistamaan normaalisti.

Vuonna 2019 Sandvik-konserni työllisti 40 000 henkilöä, ja sillä oli työntekijöitä ja toimintaa yli 160 maassa. Liikevaihto oli noin 100 miljardia Ruotsin kruunua.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan