1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Varmistettujen tartuntojen määrä kasvaa päivittäin: Kymenlaaksossa nyt 7 koronavirustartuntaa

Kymenlaaksossa kukaan sairastuneista ei ole tarvinnut tehohoitoa.

Kymsote ottaa infektiopotilaat vastaan erillisissä päivystyksissä Kymenlaakson keskussairaalassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa. Kuva: Satu Krautsuk / Yle

Kymenlaaksossa on todettu nyt seitsemän varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Kymsote. Uusimmat kaksi tapausta tulivat tietoon maanantaina.

Kymsoten mukaan varmistettujen tartuntojen määrä lisääntyy hiljalleen.

Ensimmäinen tartunta todettiin 14. maaliskuuta. Viime viikon loppupuolelta alkaen tartuntoja on todettu säännöllisemmin, ja nyt uusia tartuntoja on tulee tietoon päivittäin.

Kymsote ei tällä hetkellä testaa lievästi oireilevia henkilöitä, elleivät he ole selkeästi altistuneet varmistuneille tartunnoille, kuulu riskiryhmään tai ole palanneet ulkomailta alueilta, joilla koronavirustartuntojen määrä on suuri.

Siksi tartuntojen määrä voi olla suurempi kuin todetut tartunnat.

Sairastuneet kotihoidossa

Kymenlaaksossa varmistettujen tartuntojen tartuntaketjut ovat tiedossa. Tartunnat on saatu maakunnan ulkopuolelta. Todetuille tartunnoille altistuneet ovat olleet perheenjäseniä.

Kaikki sairastuneet ovat kotihoidossa. Kymenlaaksossa ei ole eikä ole aiemmin ollut ketään tehohoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi.

Kotimaan tartunnat yhä todennäköisempiä

Kymsote on varautunut koronavirusepidemian etenemiseen muun muassa vähentämällä kiireetöntä hoitoa ja perustamalla erilliset infektiopäivystykset Kymenlaakson keskussairaalaan ja Pohjois-Kymen sairaalaan.

Kymsoten mukaan Suomen yleinen koronavirustilanne osoittaa, että koronavirustartunnalle voi altistua entistä todennäköisemmin myös kotimaassa.

Se kehottaa kymenlaaksolaisia suhtautumaan tilanteeseen vakavasti ja noudattamaan hallituksen ohjeita, joilla pyritään hidastamaan epidemian etenemistä.

Lue myös:

Tuoreimmat koronavirusuutiset Kymenlaaksosta

Tuoreimmat koronavirusuutiset Suomesta ja maailmalta