Varsinais-Suomessa viisi uutta koronavirustartuntaa

Sairaanhoitopiirin mukaan epidemian leviämisen osalta tilanne on alueella rauhallinen. 

Turku
Åbo universitetscentralsjukhus.
Päivystys on ollut ruuhkainen, mutta kaikille sairaalahoitoa tarvitseville potilaille on tilaa. Arkistokuva.Yle/Philip Stenkula

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri arvioi koronatapausten määrän pysyneen maakunnassa maltillisena. Sairaanhoitopiirissä 39 ihmisellä on tiistaihin mennessä todettu koronatartunta. Vain yksi potilas on sairaalassa.

Uusia todettuja tartuntoja on viisi. Heistä neljän osalta tartuntaketju on tiedossa.

Sairaanhoitopiirin mukaan epidemian leviämisen osalta tilanne on alueella rauhallinen. Sairaaloissa on valmius hoitaa kaikkia potilaita, joilla on koronaviruksesta tai muusta akuutista syystä johtuva erikoissairaanhoidon tarve. Päivystys on ollut ruuhkainen, mutta kaikille sairaalahoitoa tarvitseville potilaille on tällä hetkellä tilaa.

Osa henkilökunnasta on osallistunut täydennyskoulutukseen. Lisäkoulutus mahdollistaa työntekijöiden siirtämisen sairaanhoidon yksiköstä toiseen, jos tilanne sitä myöhemmin vaatii. Toimintasuunnitelmaa potilasmäärän lisääntymiseen päivitetään joka päivä.

Suojavarusteita on käytössä riittävästi ja henkilöstöstä pidetään huolta. Huoltovarmuuskeskuksen varastot on avattu ja suojavarusteita jaetaan koko maahan erityisvastuualueiden kautta. Kun suojavarusteita käytetään annettujen ohjeiden mukaan, ne riittävät myös epidemian edetessä. Henkilökuntaa kehotetaan säästäväisyyteen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri painottaa, että jokainen ihminen voi hyvin pienillä toimenpiteillä vaikuttaa epidemian leviämiseen. Käsien peseminen ja oman lähiympäristön puhtaudesta huolehtiminen on todella tärkeää niin työpaikalla kuin kotona. Sairaana ei missään tapauksessa saa mennä töihin.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan