Helsinki valmistautuu liikkumisen rajoittamiseen – Vapaavuori: Helsingissä todettu melkein 60 uutta tartuntaa, tapauksia nyt yli 270

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo kaupungin aloittaneen valmistautumisen mahdollisiin liikkumista rajoittaviin olosuhteisiin. Poliisi puolestaan tehostaa ravintolavalvontaa.

koronavirus
Kuvassa on autio Senaatintori Helsingissä.
Myös Uudenmaan eristämistä on väläytelty koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Helsingin pormestari päivitti kaupungin koronatilanteen tiistaina iltapäivällä.Silja Viitala / Yle

Helsingissä on todettu nyt kaikkiaan 274 koronatartuntatapausta, kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) tiedotustilaisuudessa tiistaina iltapäivällä.

Uusia tartuntoja on siis todettu melkein 60, hän totesi.

Vapaavuoren mukaan nyt on varauduttava myös siihen, että todettujen tapausten lukumäärä jatkaa nopeasti kasvuaan.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS tiedotti aiemmin tiistaina, että sen alueella on varmistettu nyt yli viisisataa koronavirustartuntaa.

Hallitus on kertonut harkitsevansa Uudenmaan eristämistä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi tänään, että tälle on vahvat perusteet.

Hallitus järjestää illalla tiedotustilaisuuden, jossa sen on määrä kertoa uusista toimenpiteistä koronavirustilanteessa.

Vapaavuori totesi Helsingin kaupungin järjestämässä tiedotustilaisuudessa, että kaupunki tulee arvioimaan niitä toimia, joihin sen olisi ryhdyttävä.

Hänen mukaansa asia ei ole yksinkertainen, sillä kaupungissa työskentelee paljon esimerkiksi lääkäreitä ja hoitajia, jotka asuvat muualla kuin Uudellamaalla.

Oleellista onkin, että kriittisen henkilöstön työmatkaliikenne pystytään järjestämään mahdollisista liikkumisen rajoituksista huolimatta, pormestari sanoi.

Vapaavuori totesi kaupungin jo aloittaneen valmistautumisen mahdollisiin liikkumista rajoittaviin olosuhteisiin.

Helsingin poliisi tehostaa ravintolavalvontaa

Vapaavuori sanoi tiedotustilaisuudessa, että koronaviruksen aiheuttamalla kriisillä on monta ulottuvuutta: se on yhtäältä terveydellinen ja taloudellinen kriisi, toisaalta asteittain paheneva sosiaalinen kriisi.

Hän totesi tilanteesta syntyvän monenlaisia sosiaalisia haasteita, jotka on kyettävä torjumaan.

Vapaavuori ennakoi sosiaalisten ongelmien ja esimerkiksi häiriökäyttäytymisen lisääntyvän. Hänen mukaansa yhteistyön tarve Helsingin poliisin kanssa onkin korostunut.

Myös Helsingin poliisikomentaja Lasse Aapio piti tiedotustilaisuudessa puheenvuoron, jossa hän sanoi poliisin puuttuvan muun muassa tilanteisiin, joissa on mukana yli kymmenen henkeä.

Tiistaina on kerrottu niin ikään, että myös yökerhoja ja ravintoloita aiotaan sulkea. Aapio totesikin tiedotustilaisuudessa, että Helsingin poliisi suorittaa loppuviikon ajan tehostettua ravintolavalvontaa.

Lue seuraavaksi:

Lue tästä jutusta uusimmat tiedot koronatilanteesta Suomessa ja maailmalla

Marin: Ravintolat aiotaan sulkea, Uudenmaan alueen eristämistä suunnitellaan

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan