Seinäjoella alkaa syksyllä röntgenhoitajakoulutus

Koulutus toteutetaan päiväopetuksena. Röntgenhoitajista on ollut Etelä-Pohjanmaalla pulaa, joten koulutus tulee tarpeeseen.

yhteishaku
Röntgenhoitaja tarkkailee magneettikuvauksen kulkua.
Röntgenhoitaja tarkkailee magneettikuvauksen kulkua. Arkistokuva.Minna Rosvall / Yle

Seinäjoella käynnistyy ensi syksynä röntgenhoitajakoulutus. Koulutuksen järjestää Tampereen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa.

Lähiopetus hoituu pääasiassa Seinäjoella, mutta osa opetuksesta on Tampereella. Harjoittelupaikat sijaitsevat eri puolilla Suomea.

– TAMKissa on nykyaikainen natiiviröntgen- ja ultraäänitutkimuslaitteisto apulaitteineen, joten muun muassa orientoivat harjoittelut opiskellaan Tampereella. Myös osa teoriaopinnosta on Tampereella, kertoo vastuuopettaja Maire Petäjäjärvi Tampereen ammattikorkeakoulusta oppilaitosten yhteisessä tiedotteessa.

Sijaisia ei löydy maakunnasta

Etelä-Pohjanmaalla on ollut pulaa röntgenhoitajista, joten koulutus tulee tarpeeseen.

– Saamme kyllä vakinaiset röntgenhoitajan toimet täytettyä, mutta esimerkiksi sijaisreserviä ei ole. Radiologian lisäksi tarvitsemme röntgenhoitajia isotooppiyksikössä, ja siellä myös vakinaisten toimien täyttämisessä on ollut vaikeuksia, kertoo ylihoitaja Ari Ojanen Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Keskussairaalan lisäksi röntgenhoitajia tarvitaan Ojasen mukaan maakunnan terveyskeskuksissa ja yksityissektorin toimipisteissä.

Haku päättyy reilun viikon kuluttua

Röntgenhoitajan koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaussa 18.3.–1.4.2020.

Röntgenhoitajan koulutus kestää 3,5 vuotta. Opiskelupaikkoja on tarjolla 22. Koulutuksen infotilaisuus Seinäjoella 25.3. on koronavirusrajoituksien takia peruttu.