Provinssissa ei vielä artistiperuutuksia koronan takia – valmisteluja jatketaan normaalisti

Kesäkuun lopussa järjestettävän festivaalin valmistelut ovat käynnissä. Erityistä huomiota kiinnitetään yleiseen siisteyteen ja käsidesin saatavuuteen.

Provinssi
Täpötäysi Provinssi Antti Tuiskun keikalla.
Toistaiseksi kesän Provinssia valmistellaan normaaliin tapaan. (Kuva: Antti Tuisku Provinssissa kesällä 2018)Juuli Aschan / YleX

Kesäkuun lopussa järjestettävää Provinssia valmistellaan Seinäjoella edelleen normaaliin tapaan.

Provinssissa pyritään valmistautumaan koronatilanteen osalta kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin. Myös siihen, että festivaalia ei voida järjestää ollenkaan, jos viranomaisten tapahtumia koskeva kielto jatkuisi Provinssiin saakka.

Tällä hetkellä poikkeustila on Suomessa voimassa pääsiäiseen saakka.

– Jos festivaali jouduttaisiin perumaan kokonaan, on ostetuista lipuista mahdollista saada hyvitys voimassa olevien toimitusehtojen mukaisesti. Yksikään Provinssiin kiinnitetty artisti ei ole toistaiseksi ilmoittanut suunnittelevansa esiintymisensä perumista, festivaalijohtaja Sami Rumpunen sanoo.

Päätöksiä festivaalin järjestämisestä ei olla vielä tekemässä. Rumpusen mukaan niitä tehdään keväämmällä, nyt kaikki osapuolet seuraavat tilanteen kehittymistä.

Siisteys ja hyvinvointi esillä

Yksi tämän vuoden tuotannollisia kehityskohteita on käsienpesupisteiden lisääminen, käsidesin saatavuuden varmistaminen sekä yleisen siisteyden, desinfioinnin ja kierrätyksen kehittäminen.

Muutenkin tapahtuma panostaa Rumpusen mukaan tänä vuonna yleisön, työntekijöiden, vapaaehtoisten ja artistien hyvinvointiin.

– Toivomme, että Törnävänsaarella voidaan juhlia raskaimman vaiheen selättämistä ja ottaa korkojen kera takaisin keväällä menetettyä yhteisiä hetkiä, sanoo Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Katso täältä tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta.

Lue seuraavaksi: Provinssi julkisti ensimmäisen pääesiintyjänsä: System of a Down Törnävänsaareen ensi kesänä