Huittinen sulkee päiväkoteja – iso osa lapsista kotona koronan takia

Osa päivähoitopaikoista laitetaan kiinni keskiviikosta alkaen. Hoitopaikka kuitenkin taataan tarvitseville.

Huittinen
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Huittinen sulkee päiväkoteja varhaiskasvatuksen käytön vähennyttyämerkittävästi poikkeusolojen takia.

Hallitus on linjannut, että lapset saa viedä päiväkoteihin koronatilanteesta huolimatta. Samalla on vedottu vanhempiin, että nämä pitäisivät lapset kotihoidossa, jos se suinkin on mahdollista.

Viidesosa hoidossa

Huittisissa lasten määrä päivähoidossa on vähentynyt viime päivinä merkittävästi. Normaalisti hoidossa olevista noin 370 lapsesta hoidossa on ollut viidesosa.

Huittinen sulkee keskiviikkona Kuninkaisten päiväkodin. Sen toiminta siirretään Huvikummun päiväkotiin lukuun ottamatta vuorohoitoa tarvitsevia lapsia, jotka sijoitetaan kokonaan Kuninkaisten päiväkodin vuorohoitoyksikköön.

Ryhmäperhepäiväkoti Punainen Tupa suljetaan, ja lapset pyritään sijoittamaan ensisijaisesti perhepäivähoitoon. Vampulan ryhmäperhepäiväkoti suljetaan, ja toiminta siirretään Vampulan päiväkotiin.

Jos varhaiskasvatusta tarvitsevien lasten määrä muuttuu merkittävästi, tilannetta voidaan Huittisten varhaiskasvatusjohtaja Terhi Hellströmin mukaan arvioida uudelleen.

Kaupunki pohtii työtilannetta

Jos sen sijaan käy niin, että hoidon tarve pysyy vähäisenä pitkään, edessä voi olla muutoksia työtehtäviin. Huittisten hallintojohtaja Sami Ylipihlaja kertoo, että ensimmäiseksi henkilöstö saa pitää kertyneitä vapaita ja vanhoja vuosilomia. Myös kaupungin perustaman resurssipankin kautta voi päätyä uusiin tehtäviin toiseen yksikköön.

– Tarkastelemme johtoryhmän toimesta tilannetta koko kaupungin henkilöstön tasolla seuraavan kerran keskiviikkona, jonka jälkeen teemme johtopäätökset tarvittavista toimenpiteistä lähitulevaisuuden osalta, Ylipihlaja sanoo.