1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Varkaus käynnistää Hyvän mielen apukassi -kampanjan – tavoitteena auttaa koronan vuoksi ahdinkoon joutuneita

Lahjoittaja ostaa kassiin siinä olevan ostoslistan mukaisia tuotteita ja jättää kassin kaupan infopisteeseen.

joulu
Oranssi kassi, jossa teksti Warkaus Varkauden kaupunki
Hyvän mielen joulukassi -kampanjan kassit on ommeltu Varkauden kaupungin työpajalla.Kirsi Ryynänen-Markkanen / Varkauden kaupunki

Varkaus aloittaa Hyvän mielen apukassi -kampanjan. Ostamalla apukassin voi lahjoittaa ruoka- ja hygieniatarvikkeita niitä tarvitseville.

Kampanja toteutetaan pääpiirteittäin samoin kuin Hyvän mielen joulukassi -kampanja, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa joulun alla vuonna 2018.

Kampanjan tavoitteena on tukea koronaviruksen vuoksi taloudelliseen ahdinkoon joutuneita.

– Jo suunnitteluvaiheessa puhuttiin kampanjan aihion käyttämisestä myös muulloin kuin jouluun liittyen. Tässä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa vastaavan kampanjan käynnistäminen onnistui nopealla aikataululla, Varkauden kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kaupoista mukana ovat Prisma, K-Citymarket ja Tokmanni. Varkauden kaupunki on vastuussa toiminnan koordinoimisesta. Kaupungin työpajalla on merkittävä rooli toiminnan puitteiden järjestämisen sekä kassien logistiikan osalta.

Lahjoituksen antaja ottaa kassin kaupan telineestä, valitsee kassissa olevan ostoslistan mukaisia tuotteita, maksaa tuotteet ja jättää kassin kaupan infopisteeseen. Kasseja edelleen toimittavat tahot tasaavat tarpeen mukaan kassien sisältöjä ennen kuin kassi viedään avunsaajalle.

Kasseja jakavat eteenpäin kuntalaisille muun muassa sosiaalitoimi ja kotihoito.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa: Kassoille asennetaan läpinäkyviä pleksilevyjä

Varkaudessa halutaan antaa joulukassi entistä useammalle kaupunkilaiselle – yksi kahvipaketti riittää lahjoitukseksi

Lue seuraavaksi