Vaasan peruskoululaisista lähes 98 prosenttia etäopetuksessa

Etäkoulutöiden määrä hakee vielä muotoaan. Palautetta on tullut niin oppilailta kuin vanhemmiltakin.

etäopetus
Alakoululainen opiskelee matematiikkaa kotonaan.
Etäopetuksessa käytetään monia eri välineitä. Viime kädessä oppilaaseen otetaan yhteyttä vaikka puhelimella.Tiina Jutila / Yle

Vaasassa perheet ovat noudattaneet hallituksen ohjeita: peräti 97,6 prosenttia peruskoululaisista oli maanantaina etäopetuksessa. Vaasassa on kaikkiaan 5750 peruskoululaista.

Pienimpien koululaisten määrä lähiopetuksessa kasvoi Vaasassa maanantaina vain vähän, vaikka hallitus muutti perjantaina linjaustaan 1.-3. luokan oppilaiden oikeudesta lähiopetukseen.

– Suomenkielisessä perusopetuksessa oli paikalla viime viikolla 47 oppilasta ja maanantaina 83. Ruotsinkielisessä perusopetuksessa oli viime viikolla lähiopetuksessa 40 oppilasta ja maanantaina 55, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Yhteys oppilaaseen viime kädessä vaikka puhelimella

Suomenkielisestä perusopetuksesta vastaavan koulutoimenjohtaja Kari Nummelan mukaan lähiopetukseen osallistuvien oppilaiden määrä vaihtelee hieman kouluittain ja päiväkohtaisesti, riippuen muun muassa vanhempien työvuoroista.

–Tilanne lähiopetuksessa on hyvä, osa opettajista tekee etätyötä, osa tekee työtä koulussa. Kaikilla opettajilla on tukenaan koulujen omat digitutorit sekä tietotekniikan vastuuhenkilöt, kertoo ruotsinkielisen perusopetuksen koulutoimenjohtaja Marianne West.

Etäopetusta voidaan toteuttaa monin eri tavoin eri välineillä riippuen oppilaiden iästä, opettajan valmiuksista sekä koulun laitekannasta.

– Jotkut käyttävät pääasiassa Teams-ohjelmaa, toiset Wilmaa tai Whatsappia. Tärkeintä on, että tavalla tai toisella jokaiseen oppilaaseen saadaan yhteys koulupäivän aikana, viime kädessä vaikka puhelimitse, Nummela kertoo.

Nummelan mukaan palautetta on tullut jonkin verran sekä oppilailta että huoltajilta, muun muassa koulutyön määristä.

– Oikea taso etäkoulutöiden määriinkin löytyy varmasti, kunhan pääsemme kunnolla vauhtiin.

Katso täältä maakuntasi koronavirustilanne ja kuinka se vaikuttaa arkeesi