Kehitysyhtiöt mukaan auttamaan koronan kiusaamia yrityksiä Pohjanmaalla

Pohjanmaan liitto tukee paikallisia neuvontapalveluja, jotta nämä voisivat auttaa maakunnan yrityksiä selviytymään koronaviruksen aiheuttamista menetyksistä.

Pohjanmaa
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Pohjanmaan liitto pyrkii auttamaan koronaviruksen seurauksista kärsiviä yrityksiä. Liitolla on käytössään 245 000 euron tukisumma. Valtioneuvosto päätti viime torstaina jakaa yhteensä 5,5 miljoonaa euroa maakuntaliitoille alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseksi.

Pohjanmaalla maakuntaliitto turvautuu alueen kehittämisyhtiöihin määrärahan hyödyntämisessä alueen yritysten hyväksi.

– Haluamme tukea yritysten selviytymis- ja sopeutumiskykyä. Käymme keskustelun alueellisten kehittämisyhtiöiden kanssa siitä, miten määrärahalla voidaan käytännössä tukea yrityksiä neuvonnalla ja opastuksella näinä vaikeina aikoina, sanoo Pohjanmaan maakuntajohtaja Kaj Suomela maakuntaliiton tiedotteessa.

Pienelläkin tuella merkitystä

Pohjanmaalla toimivat kehitysyhtiöt ovat Vasek, Concordia, Dynamo ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus.

Maakuntaliitto ei itse voi tukea yrityksiä suoraan.

– Vaikka tämä rahamäärä ei ole suuri, sillä voi kuitenkin olla merkitys.Tavoitteenamme on hyödyntää aiemmissa hankkeissa syntynyttä tietopohjaa ja tehdä tiivistä yhteistyötä kehittämisyhtiöiden kanssa, jotta osaamme kohdentaa rahoituksen neuvontatoimintaan, joka parhaiten tukee yrityksiä koronaviruksen takia syntyneessä uudenlaisessa tilanteessa, sanoo Kaj Suomela.

"Yritykset kaipaavat rahaa tilille"

Maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Joakim Strand tietää, että yritykset kaipaavat rahaa tilille.

– Maamme hallitus tukee yrityksiä lisätalousarvioin muun muassa ohjaamalla Business Finlandin kautta varoja yritysten tukemiseen tässä akuutissa kriisitilanteessa.

– On hienoa, että Pohjanmaan liitto omalta osaltaan pystyy vahvistamaan paikallisia neuvontapalveluita. Tavoitteenamme on tietenkin, että mahdollisimman moni pohjalaisyritys pystyy hyödyntämään valtion lisäresursseja. Yritykset kaipaavat nyt yksinkertaisesti rahaa tilille.

Katso täältä maakuntasi koronavirustilanne ja kuinka se vaikuttaa arkeesi

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan