Kuopio ei ryhdy valmistelemaan Maaningan terveyskeskuksen siirtoa Siilinjärvelle

Terveyskeskuksen tilakysymys on silti ratkaistava lähivuosien aikana.

Kuopio
Lääkäri kirjoittaa reseptiä.
Kuvituskuva.Tiina Karjalainen / Yle

Maaningan terveyskeskuksen toiminta jatkuu Maaningalla. Kuopion kaupunki ei ryhdy valmistelemaan terveyskeskuksen toiminnan siirtoa Siilinjärvelle.

Perusturva- ja terveyslautakunta päätti tiistaina äänestyksen jälkeen hylätä ehdotuksen siitä, että Kuopio varaisi terveysasemalle tilat Siilinjärvelle suunniteltavan uuden terveysaseman yhteydestä.

Lautakunta totesi kuitenkin, että Maaningan terveyskeskuksen tilakysymys on ratkaistava lähivuosina ja että päätös tulee tehdä huolellisen valmistelun kautta.

Lautakunta käsitteli asiaa uudelleen sen jälkeen kun asia siirrettiin runsas kuukausi sitten uudelleen valmisteltavaksi. Vaihtoehtona on selvitetty terveyskeskuksen toiminnan siirtämistä Maaninkatalolle. Se on rakennettu vuonna 1990 ja rakennuksen korjaushistorian perusteella siihen tarvitaan laaja peruskorjaus noin kymmenen vuoden kuluessa.

Maaningan terveysasema tarvitsisi peruskorjauksen, jonka on arvioitu maksavan saman verran kuin kokonaan uuden terveysaseman rakentaminen, minkä takia peruskorjausta ei pidetä järkevänä. Uusi terveysaseman on arvioitu maksavan noin kaksi miljoonaa euroa.

Siirtoa Siilinjärvelle on perusteltu myös sillä, että Maaningalle on vaikeuksia saada lääkäreitä. Puolet tarvittavasta työvoimasta järjestetään jo nyt Nilsiän terveysasemalta sekä ostopalveluna. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi syksynä Maaningalle ei ole tulossa lainkaan lääkärisijaisia.