Turun uudelle hengitystieinfektiovastaanotolle riittää kysyntää – maanantaina 110 potilasta

Turku on siirtänyt hyvinvointitoimialan työntekijöitä tukemaan koronavirustyötä.

Turku
Käsien pesua wc:ssä.
Kuvituskuva.Rami Moilanen / Yle

Maanantaina Turun Mäntymäkeen avatussa hengitystieinfektiovastaanotossa riitti potilaita jo avauspäivänä. Avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen kertoo sähköpostitse, että potilaita kävi maanantaina 110.

Vastaanottoaikoja Mäntymäessä pyritään nyt lisäämään.

Jos koronavirusepäilyjä ja positiivisia tapauksia löytyy, järjestetään hoito Honkisen mukaan ensisijaisesti Kaskenlinnan sairaalan infektio-osastolla, jossa voidaan tarvittaessa hoitaa myös koronaviruspotilaita.

Kaskenlinnassa on myös geriatrinen osasto, mutta mahdollisia koronapotilaita hoidettaisiin luonnollisesti erillään siitä.

Turku keskittänyt resursseja hengitystieinfektioiden hoitoon

Suun terveydenhuollon puolella hengitystieinfektiovastaanotto on avattu Moikoisiin. Sinne ohjataan hammaslääkärin hoidontarpeen arvion mukaan kiireellisemmät potilaat, joilla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita.

Kouluterveydenhoitajia ja neuvoloiden henkilökuntaa on siirretty koronavirustyöhön. He tekevät nyt puhelin- ja vastaanottotyötä terveysasemilla.

Kaikille uusiin tehtäviin sijoitetuille on annettu lisäkoulutusta. Lisäksi heillä on mahdollisuus konsultoida tereveysasemien omia sairaanhoitajia ja lääkäriä.

Päivi-Leena Honkinen kertoo, että yksittäisiä hyvinvointitoimialan työntekijöitä on asetettu karanteeniin.

Lue lisää:

Vaikeista hengitystieoireista kärsiville potilaille erikoisvastaanotto Turun Mäntymäkeen

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan