1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusikaupunki kartoittaa potentiaalisia kalankasvatuspaikkoja verkkokyselyn avulla

Kansalaiset ja sidosryhmät voivat kertoa näkemyksensä uusien kalanviljelylaitosten sijaintipaikoista verkkokyselyn kautta.

Uusikaupunki
Fiskodling i havet vid Berghamn i Houtskär.
Selvitys ja kysely tähtäävät kalantuotannon ja elinkeinotoiminnan lisäämiseen. Arkistokuva.Yle/Linus Hoffman

Uusikaupunki selvittää kaupungin edustalla sijaitsevien ja erityisesti omistuksessaan olevien vesialueiden soveltuvuutta kalankasvatukseen. Tavoitteena on lisätä kalan tuotantoa ja elinkeinotoimintaa merialueen suunnittelun ja luvituksen avulla.

Käytössä on vuorovaikutteinen suunnittelu. Kansalaiset ja sidosryhmät voivat kertoa näkemyksensä mahdollisista uusien kalankasvatuslaitosten sijaintipaikoista Uudenkaupungin edustalla keskiviikkona avautuneessa karttapohjaisessa verkkokyselyssä. Kyselyyn pääsee tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun). Kysely on auki huhtikuun loppuun asti.

Vastauksia toivotaan erityisesti vesialueiden omistajilta, kesäasukkailta, kaupunkilaisilta, kalastajilta ja muilta kalanviljelystä kiinnostuneilta. Myöhemmin ohjelmassa on työpaja, jossa käsitellään saatua palautetta.

Kalankasvatukseen mahdollisesti soveltuvia alueita on paikallistettu Luonnonvarakeskuksen (Luken) kehittämän mallinnuksen avulla. Se huomioi kymmenen erilaista ympäristöllistä, sosiaalista ja taloudellista kalankasvatuksen sijaintia ohjaavaa tekijää.

Myös kalankasvatusyritysten esittämällä kiinnostuksella tiettyjä alueita kohtaan on merkitystä.

Lue seuraavaksi