Hyppää sisältöön

Ilkka-Yhtymä aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön lomauttamiseksi

Yt-neuvottelujen syynä ovat koronavirustilanteen heikentämät liiketoimintaedellytykset.

Ilkka-Yhtymä julkaisee muun muassa Ilkka-Pohjalainen -sanomalehteä. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Ilkka-Yhtymä -konserni aloittaa yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön lomautuksista enintään 90 päivän ajaksi. Lomautettavien määrä ja lomautusten kesto ratkeavat neuvotteluissa.

YT-nevottelujen syynä ovat koronavirustilanteen heikentämät liiketoimintaedellytykset.

– Yritysten toimintaedellytykset ovat hankaloituneet. Koko yhteiskunnan toiminta on ikään kuin lakannut. Se näkyy väistämättä meidän toiminnassa, joten meidän täytyy sopeuttaa omaa toimintaamme muuttuneisiin olosuhteisiin, toimitusjohtaja Olli Pirhonen perustelee.

Neuvottelujen tavoitteena on varmistaa konsernin taloudellinen toimintakyky ja turvata henkilöstön hyvinvointi.

Ilkka-Yhtymän tiedotteen mukaan neuvotteluissa käsitellään myös vaihtoehtoja lomautettujen määrän vähentämiseksi ja keinoja työntekijöille aiheutuvien lomautusten seurausten lieventämiseksi. Toimenpiteissä otetaan huomioon toiminnan jatkuvuuden ja kehittämisen kannalta kriittiset tehtävät.

Suuri uutisnälkä

Olli Pirhonen sanoo, että kuluttajien uutisten ja luotettavan tiedonvälityksen tarve on poikkeusoloissa aiempaa vahvempi.

– Arvioimme neuvottelujen aikana sitä, että toiminta säilyy hyvänä ja kriittiset toiminnot voimallisina, Pirhonen lupaa.

Toimitusjohtaja muistuttaa, että nyt eletään niin poikkeuksellisissa oloissa, että ratkaisuja on tarkasteltava määräajoin.

– Akuutin kriisin vaiheessa on parempi katsoa eteenpäin vain viikkoja ja kuukausia. Tilanteet muuttuvat koko ajan. Muutamien viikkojen kuluttua olemme varmasti nykyhetkeä viisaampia siitä, mihin tilanne lähtee kehittymään, Olli Pirhonen huomauttaa.

Neuvottelujen piirissä 370 henkilöä

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä ovat Ilkka-Yhtymä Oyj, I-Mediat Oy, I-print Oy ja Liana Technologies Oy:n tytäryhtiö Koodiviidakko Oy.

Neuvottelujen piirissä eivät ole Ilkka-Yhtymä Oyj:n kehitysyksikkö sekä talous- ja henkilöstöpalvelut, I-Mediat Oy:n digikehitys- ja kuluttaja-asiakkaat -toiminto sekä I-print Oy:n sanomalehtipainon yövuoro.

Kaikkiaan neuvottelujen piirissä on noin 370 henkilöä.

Konserniin kuuluva, startup-vaiheessa oleva vaikuttajamarkkinointitoimisto somessa.com Oy Ab on jo aiemmin aloittanut sopeuttamistoimet koronavirusepidemiasta johtuvan markkinatilanteen vuoksi.

Seuraamme koronaviruksen aiheuttamia talousvaikutuksia tässä jutussa.

Toimitusjohtaja Olli Pirhosen kommentit lisätty juttuun keskiviikkona 25.3.2020 klo 19.10.