Ensimmäinen koronaan kuollut Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen keskussairaalan mukaan kuollut henkilö kuului riskiryhmään perussairautensa osalta.

tartuntataudit
Karttakuva keskussairaalan alueesta.
Anne-Maria Niskanen / Yle

Yksi henkilö on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä.

Keski-ikäinen henkilö on menehtynyt 25. maaliskuuta 2020 koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Henkilö kuului riskiryhmään perussairautensa osalta.

Yksityisyyden suojaamiseksi kuolemantapaukseen liittyen ei anneta lisätietoja. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri esittää syvimmän osanottonsa menehtyneen läheisille.

Kyseessä oli toinen ihminen, jonka on kerrottu kuolleen COVID-19-tautiin Suomessa. Ensimmäinen potilas kuoli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 20. päivä.

Tällä hetkellä Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa kaksi muuta COVID-19-potilasta. Tartuntoja on todettu Kanta-Hämeen alueella tähän mennessä yhteensä 20 kappaletta, joista yksi potilas on Varsinais-Suomen alueelta.

Tiistaina 24. maaliskuuta valmistuneista näytteistä varmistui yksi uusi COVID-19-tartunta. Tartunnan saanut henkilö oli aiemmin tartunnan saaneen lähikontakti.

Kanta-Hämeessä edelleen kaikkien todettujen tapausten tartuntaketjut ovat olleet jäljitettävissä.

Puolustusvoimissa on kaikkiaan 8 tartunnan saanutta

Maavoimissa Panssariprikaatissa palveleva tartunnan saanut henkilö sai tartunnan ollessaan lomalla kotimaassa, jonka jälkeen jäi kotiin. Näin ollen kantahenkilökuntaan kuuluva henkilö ei ole altistanut muita ihimisiä prikaatissa. Tartunnan saaneiden läheiset tietävät asiasta.