Anssi Laine KalPan urheilutoimenjohtajaksi – paras pistemies jatkaa joukkueessa

Balázs Sebők, Otto Huttunen ja Tuomas Vartiainen jatkavat KalPassa, uusia pelaajia Miska Humaloja ja Juuso Mäenpää.

KalPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Anssi Laine
KalPan uuden urheilutoimenjohtajan Anssi Laineen mukaan häntä kiehtoo pestissään vastuu koko urheilutoiminnan johtamisesta aina A-nuorista Liigaan saakka. Arkistokuva.Antti Karhunen / Yle

SM-liigassa pelaavan KalPan valmennus- ja johtoryhmä täydentyy, kun Anssi Laine palaa Kuopioon ja KalPaan urheilutoimenjohtajan tehtäviin.

– Mielenkiintoinen ja haastava tehtävä edessä. Tietysti olisimme mielellään pelanneet ne pian edessä olleet alle 18-vuotiaiden MM-kisatkin, mutta tilanne on mikä on, joten nyt aloitetaan tämä pesti hieman etuajassa, Laine sanoo KalPan tiedotteessa.

Hän vastaa KalPa Hockey Oy:n urheilullisesta toiminnasta. Tehtäviin kuuluvat sekä KalPan Liiga-joukkueen että KalPan A-nuorten urheilutoiminnan johtaminen ja kehittäminen.

Kahden viime kauden ajan Laine on toiminut Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

– Haasteen tähän toimintaan tuo pandemia ja sen myötä lähitulevaisuus on vielä hieman hämärän peitossa. Toivottavasti tilanne normalisoituu mahdollisimman pian, hän toteaa.

Fysiikkavalmentajana KalPassa päättyneellä kaudella työskennellyt 40-vuotias Sami Kaartinen jatkaa KalPan valmennustiimissä myös ensi kaudella. Viime kaudella hän hoiti pestinsä yrityksensä kautta, mutta nyt hän siirtyy täysipäiväisesti KalPan kirjoille fysiikkavalmentajaksi.

Kolme jatkaa, kaksi uutta pelaajaa

Balázs Sebők, Otto Huttunen ja Tuomas Vartiainen jatkavat keltapaidoissa.

25-vuotias unkarilaishyökkääjä Balázs Sebők on solminut KalPan kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Hän oli päättyneellä kaudella kuopiolaisryhmän paras pistemies.

28-vuotiaana Liiga-debyyttinsä tehnyt puolustaja Otto Huttunen jatkaa kuopiolaisseuran paidassa myös tulevalla kaudella, kun hänen sopimukseensa kirjattu optio käytettiin. Myös ensimmäisen täyden Liiga-kautensa pelannut laitahyökkääjä 23-vuotias Tuomas Vartiainen jatkaa KalPassa option käyttämisen jälkeen.

Uusina pelaajina kuopiolaisjoukkueeseen liittyvät hyökkääjät Miska Humaloja ja Juuso Mäenpää.

28-vuotias Miska Humaloja siirtyy KalPaan Kärpistä vuoden mittaisella sopimuksella. Hän edusti oululaisryhmää Liiga-tasolla viimeiset neljä kautta. Humalojan palkintokaapista löytyy Suomen mestaruuden lisäksi myös SM-hopea ja SM-pronssi.

17-vuotias Juuso Mäenpää siirtyy Kuopioon Jokerit-paidasta. Viime kaudella hän pelasi Nuorten SM-Liigaa. Mäenpään sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta.