Pohjois-Savossa 12 varmistettua koronavirustartuntaa

Tehohoidossa olevien määrää ei kerrota julkisuuteen yksityisyyden suojan vuoksi.

koronavirus
Kuopion yliopistollisen sairaalan pääovi Puijon sairaalaan.
Pohjois-Savossa on todettu tähän mennessä 12 koronavirustartuntaa.Anna Ronkainen / Yle

Pohjois-Savossa on varmistettu tähän mennessä 12 koronavirustartuntaa, kertoo Kuopion yliopistollisen sairaalan infektioylilääkäri Irma Koivula.

Osa tartunnan saaneista on jo parantunut. Tartuntojen määrä on kuitenkin todellisuudessa suurempi, sillä kaikkia epäiltyjä tartuntoja ei testata.

KYS kertoi 19. maaliskuuta, ettei se enää jatkossa tiedota uusista koronatartunnoista, ellei niillä ole laajaa yhteiskunnallista merkitystä. Tartunnat raportoidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, joka seuraa tilannetta valtakunnallisesti (siirryt toiseen palveluun).

KYSin johtajaylilääkäri Antti Hedmanin mukaan sairaalasta ei kerrota tehohoidossa olevien määrää sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaisesti. Syynä on yksityisyyden suoja.

– Kun tapauksia on vielä yksittäisiä, niin aina on joku naapuri tai vastaava, joka tunnistaa, kenestä tietoja kerrotaan.

Sairaanhoitopiirien tiedotus varmistetuista koronavirustartunnoista on vaihdellut. Hedmanin käsityksen mukaan ohjeistus on, että THL tiedottaa tartunnoista kootusti.

– Ymmärtääkseni THL:ltä pitäisi jossakin vaiheessa saada tietoa erva-tasolla.

THL kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että tiedot koronatartunnoista laitetaan jatkossa tartuntatautirekisterin julkiseen tietokantaan, josta kuka tahansa voi tarkastella niitä.

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirit.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa: Kassoille asennetaan läpinäkyviä pleksilevyjä, Varkaudessa Hyvän mielen apukassi -kampanja

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Suomessa nyt yhteensä kolme kuollut – uudet tapaukset Kanta-Hämeessä ja Husin alueella

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan