1. yle.fi
  2. Uutiset

Kampanja kaupungin oman jääkiekkoseuran pelastamiseksi on käynnistynyt Forssassa

FPS:lle ryhdytään keräämään varoja siten, että jäähallin seinälle saa maksua vastaan oman nimensä

Forssa
jääkiekkomaila
Forssan Palloseura on perustettu 1930-luvulla.Yle

Forssan Palloseura (siirryt toiseen palveluun) järjestää Forssan jäähallille vihreän seinän, johon kiinnitetään ihmisten nimiä sitä mukaa, kun väki lunastaa itselleen nimikylttejä. Tukikampanjan myötä ihmisillä on nimittäin mahdollisuus ostaa seinälle oma nimensä.

Myyntiin tulee eri hintaisia nimikylttejä. Mikäli operaatio onnistuu, ja Forssan Palloseura saa myydyksi jäähallin vihreän seinän täyteen nimi, voi Forssan Palloseura kerätä itselleen 30 000 euroa.

Halvimmillaan oman nimensä saa jäähallin seinälle 15 eurolla. Tällä hinnalla saa pronssisen nimen. Hopeinen nimi maksaa 50 euroa, ja lisäksi FPS odottelee 200 euron lahjoituksia yrityksiltä.Tällä hinnalla vihreälle seinälle saa kultaisen nimen.

Tavoitteena on, että FPS myisi 100 kultaista nimikylttiä sekä 200 hopeista ja 200 pronssista kylttiä.

– 30 000 euron potti edesauttaisi siinä, että seura pääsisi suunnittelemaan uutta tulevaa Suomi-sarjakautta. Summa loisi meille pohjan tulevaisuudelle, sanoo Forssan Palloseuran hallituksen puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela.

FPS haluaisi keventää velkataakkaansa

Varat ovat forssalaisseuralle nyt elintärkeitä, sillä velkaa on kertynyt seuralle vuosien varrella noin 200 000 euroa. Seuran puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela sanoo, että velkataakkaa on kasautunut vuosikymmeniä.

– Velkaa pyritään nyt mahdollisimman hyvin lyhentämään ja tällä tukikampanjalla lähdetään niihin toimiin, joihin olisi pitänyt ryhtyä jo kauan aikaa sitten. Isoa velkataakkaa täytyy ryhtyä lyhentämään.

Vuorelan mukaan tunnoissa on nyt päällimmäisenä kysymys siitä, miten seura selviää velasta. Hän kertoo kuitenkin olevansa toiveikas, sillä monin paikoin Suomessa ihmiset ovat heränneet siihen, että urheiluseurat ovat taloudellisissa vaikeuksissa.

– Juuri nyt on oikea hetki pelastaa 1930-luvulla perustettu FPS, jos se aiotaan vielä pitää suomalaisella jääkiekkokartalla.

Lue seuraavaksi