Luhta sulkee lähes kaikki myymälänsä ja aloittaa lomautukset

Lomautukset kestävät enintään yhdeksänkymmentä päivää.

lomautus
Toppatakkeja rekissä.
Luhdan lähes kaikki myymälät menevät kiinni, sillä myynti on voimakkaassa laskussa. / arkistokuvaSini Ojanperä / Yle

Luhta konserni on päättänyt yt-neuvotteluissa lomautuksista. Lomautukseen johtaneet yt-neuvottelut käynnistettiin viikko sitten koskien koko Suomen toimintojen henkilöstöä.

Konsernilla on Suomessa 700 työntekijää. Henkilöstöä lomautetaan, koska koronatilanne on vähentänyt tarjolla olevaa työtä ja laskenut kuluttajamyyntiä voimakkaasti. Luhdan toimitusjohtaja Vesa Luhtanen kertoi Ylen uutisessa viime viikolla, että vaatekauppa on pysähtynyt täysin Euroopassa.

Pääkonttorin, Renkomäen toimipisteen ja Nastolan logistiikkakeskuksen henkilökunnan lomautusten tarkka määrä ja toteutustapa määräytyy tehtäväkohtaisesti. Enintään yhdeksänkymmenen päivän lomautukset toteutetaan kevään, kesän ja syksyn aikana.

- Joudumme reagoimaan nopeasti muuttuvaan kulutuskysyntätilanteeseen kaikilla päämarkkina-alueillamme. Kysynnän arvioidaan lähtevän elpymään kolmannella vuosineljänneksellä, mutta näkyvyys markkinakehitykseen on tällä hetkellä heikko, toteaa toimitusjohtaja Vesa Luhtanen tiedotteessa.

Luhta sulkee koronatilanteen vuoksi kaikki Suomen myymälänsä toistaiseksi huhtikuun alusta alkaen lukuun ottamatta Lahdessa toimivaa Top Sport -myymälää.