Hyppää sisältöön

Koronasulku voi lisätä kotihälytyksiä – Lapin poliisi: "Toivomme, että perheet tukisivat toisiaan"

Tulevaisuuden epävarmuus, huoli läheisistä ja taloudellisen tilanteen kiristyminen voivat pistää perhesovunkin koville, sanoo poliisi.

Ylikomisario Rauno Pätsin mukaan poliisitoiminnassa on toistaiseksi ollut rauhallista koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Lapin poliisin mukaan koronaviruksen aiheuttamat poikkeusjärjestelyt voivat pistää perhesovun koville. Valvonta- ja hälytyssektorin johtajan, ylikomisario Rauno Pätsin mukaan esimerkiksi ravintoloiden sulkeminen näkyy poliisin tekemässä yleisen järjestyksen valvonnassa, mutta kotien tilanteet voivat kiristyä poikkeustilan jatkuessa.

– Tilanne voi olla monille haastava, kun perheet ovat kotona neljän seinän sisällä, on huolta omasta terveydestä ja ehkä omasta taloudellisesta tilanteesta. Toivomme, että perheet tukisivat tässä tilanteessa toisiaan, Pätsi sanoo.

Pätsi korostaa, että toistaiseksi koronatilanne ei ole näkynyt poliisin tehtävissä mitenkään erityisesti. Julkisten kokoontumisten kielto ja ravintoloiden sulkeminen ovat rauhoittaneet tilannetta, eikä valvonnassa ole tarvinnut juurikaan enää puuttua määräysten rikkomiseen.

Poliisi on pyrkinyt ottamaan koronaviruksen leviämiseltä suojautumisen huomioon myös omassa toiminnassaan. Partioissa on kuljettava useimmiten kahdestaan samassa partioautossa, mutta toimistotyössä poliisissakin pyritään käyttämään etätyömahdollisuuksia ja rajoittamaan sosiaalisia kontakteja henkilökunnan kesken.

Pätsin mukaan toistaiseksi hälytysvahvuus on pystytty pitämään normaalina. Poliisi on myös varautunut siihen, että hälytystoimintaan voidaan ohjata resursseja muusta toiminnasta, Pätsi sanoo.

Lue tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Lapista tästä jutusta.

.
.