Hankasalmella ryhdytään valmistamaan käsidesiä – tehtaalle palkataan lisää työntekijöitä

Käsidesin suuren kysynnän vuoksi myös Hankasalmen Kiillon tehdas on valjastettu mukaan tuotantoon.

Hankasalmi
Henkilö pumppaa käsidesipumpusta käsidesiä.
Mikko Vähäniitty

Puhdistusainevalmistaja Kiilto alkaa valmistaa käsidesituotteita myös Hankasalmen tuotantolaitoksellaan. Tähän asti Kiillon käsidesien Suomen tuotanto on ollut Turussa, ja Hankasalmella on keskitytty kodinpuhdistusaineisiin.

Hankasalmella ei valmisteta käsidesiä kuluttajapakkauksiin ainakaan toistaiseksi.

Aiemmin Hankasalmella ei pystytty valmistamaan käsidesiä, koska siellä ei ollut palaville nesteille sopivia tuotantolinjoja. Tuotantolaitoksella on tehty nyt tarvittavia muutoksia, jotta käsihuuhteiden valmistus onnistuu myös siellä. Tuotanto on tarkoitus saada käyntiin tämän viikon aikana.

Myös Turkuun on rekrytoitu lisää työntekijöitä ja siirrytty työskentelemään ympärivuorokautisessa tuotannossa. Kovan kysynnän vuoksi etusijalla ovat olleet terveydenhuolto ja muut sopimusasiakkaat.

Hankasalmella tuotanto siirtyy kahteen vuoroon. Tehtaalle rekrytään myös viisi uutta työntekijää. Tällä hetkellä Kiillolla on Hankasalmella noin 20 työntekijää.

Lue myös:

Ruotsalainen vodkavalmistaja osallistui käsidesitalkoisiin – lahjoitti Kiillolle etanolia käsidesin valmistukseen

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Suomessa: Keskisuomalainen aloittaa yt-neuvottelut, Keski-Suomen pelastuslaitos ottaa käyttöön infektioambulanssit

Mitä kuntasi linjaa ja tiedottaa koronasta? Täältä löydät linkin suoraan kunnan korona-asioihin