Kiihtelysvaaran uuteen kirkkoon saatu lahjoituksia yli puolet tavoitteesta

Poltetun kirkon uudelleen rakentamiseksi on saatu lahjoituksia yli 300 000 euroa. Tavoite on saada kasaan puoli miljoonaa.

Kotimaa
Kiihtelysvaaran vuonna 1769-1770 rakennetun kirkon palo
Tuhopolttajan sytyttämä tulipalo tuhosi Kiihtelysvaaran kirkon syyskuussa 2018. Suunnitelman mukaan samalla paikalla on uusi kirkko kolmen vuoden kuluttua.Ismo Pekkarinen / AOP

Uuden kirkon rakentamiseen Kiihtelysvaaraan on lahjoitettu jo yli 300 000 euroa.

Kiihtelysvaara-seuran keräystilin saldo on nyt noin 260 000 euroa. Lisäksi kirkon rakennusrahastoon on tullut lahjoituksia ja kolehtituloja lähes 50 000 euroa.

Keräyksen vastuuhenkilö Matti Väistö harmittelee, että korona-epidemian vuoksi on jouduttu perumaan tukikonsertteja. Näin tapahtui muun muassa pääsiäisenä Kuopion tuomiokirkkoon suunnitellulle konsertille.

Myös kuukausittain toteutetut lipaskeräykset kauppakeskuksessa Joensuussa on laitettu tauolle.

Seuraava tukikonsertti on suunniteltu heinäkuun loppuun Joensuuhun, jolloin Pielisensuun kirkossa musisoisi Pekka Simojoki. Joulukuussa tukikonsertissa on tarkoitus esiintyä Petri Laaksonen.

Kiihtelysvaaran vuonna 1770 valmistunut puukirkko paloi tuhopoltossa syyskuussa 2018. Kirkko olisi täyttänyt tänä vuonna 250 vuotta.

Joensuun seurakuntayhtymän hallintojohtaja Tommi Mäki arvelee, että uusi kirkko entisen paikalle voisi valmistua kolmen vuoden kuluttua.

Saman katon alle on tarkoitus koota muutkin Kiihtelysvaaran seurakunnan tilat, yhteensä yli 500 neliötä.

Alustava kustannusarvio uudelle puiselle kirkkorakennukselle on 4 miljoonaa euroa.

Hankesuunnitelmaa käsittelee seuraavaksi kiinteistötoimikunta.

Yhteinen kirkkovaltuusto päättää suunnitelmasta mahdollisesti kesäkuussa. Sitten voi alkaa varsinainen rakennussuunnittelu.