Pirkanmaan ravintoloitsijat pohtivat jatkaako vaiko sulkea?

Uudessa tilanteessa on kehitetty uusia toimintatapoja, mutta myös ravintoloiden sulkemisia määräajaksi on luvassa.

Pirkanmaa
Biff tartar i restaurang Huber i Tasmmerfors.
Leo Gammals

Hallituksen linjaus ravintolatoiminnan keskeyttämisestä ja ruoan myymisestä ulos ainoastaan take away – tapaan ei tullut lopulta suurena yllätyksenä pirkanmaalaisille ravintola-alan yrittäjille.

Pirkanmaan matkailu- ja ravintoalan yrittäjien puheenjohtaja Iiris Mäkisen mukaan suurin osa maakunnan ravintola-alan yrityksistä sulkee ravintolansa kokonaan hallituksen määräämien rajoitusten ajaksi. Samaa mieltä on myös Tampereen kauppahallissa Luomuravintola Leoa pyörittävä Vesa Salo.

– Tässä on jo pari viikkoa mietitty asiaa ja nyt on pohdinnassa, kehitetäänkö tähän nyt noutopalvelu- sekä kotiinkuljetustoimintaa ja pidetään paikka avoinna take away – mentaliteetilla.

Vesa Salo myöntää, että harkinnassa on myös koko toiminnan sulkeminen siihen asti, kun rajoitukset ovat ohi. Yrittäjää kalvaa kuitenkin epätietoisuus siitä, kuinka kauan tilanne jatkuu.

Kahta ravintolaa Tampereella pyörittävä Mika Roito on kehittänyt nopeasti ravintoloilleen uudenlaiset konseptit.

– Bertha tuottaa tiistaisin kokkien kotona tekemää ruokaa neljän hengen annoksina kotona lämmitettäviksi. Huberista puolestaan myydään pihvejä torstaisin kotona paistettaviksi.

Roito on ottanut konseptiinsa niin noudon kuin kotiinkuljetuksen. Tuotteet voi noutaa mukaansa ravintoloiden takapihalta tai ne toimitetaan asiakkaalle kotiin.

– Tämä auttaa sekä omaa päänuppia että asiakkaita. Itselläni on tarve tehdä töitä ja tuotteille on myös selkeä kysyntä, Mika Roito kertoo.