Riskiryhmäläiset löysivät kauppojen varhaismyynnin heti – "Tälle on selvästi tilausta"

Ruokakauppojen varhennetut aukiolot on otettu innokkaasti vastaan ja positiivista palautetta on sadellut asiakkailta.

koronavirus
Kaupankassa.
Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Kauppojen järjestämä varhaismyynti riskiryhmäläisille on vetänyt väkeä paikoin yllättävän paljon Keski-Pohjanmaalla.

Valtaosin ruokaostoksille ovat lähteneet yli seitsemänkymppiset.

Esimerkiksi Kokkolan Minimanissa varhainen aamuseitsemältä avaaminen aiheutti alussa ruuhkapiikin ja kassoja avattiin lisää.

– Toista viikkoa ollaan avattu aamuseitsemältä maanantaista lauantaihin ja asiakasmäärät ovat koko ajan kasvaneet aamun ensimmäisellä tunnilla. Kokeilu voi jäädä pysyväksikin, niin hyvin on kauppa käynyt, kertoo Kokkolan Minimanin tavaratalon johtajan Markus Anttila.

Myös Kokkolan K-Cimarketin kauppias Antti Ahonen kertoo, että kokemukset varhaismyynnistä ovat hyviä ja jatkoa puntaroidaan, kun sen aika tulee.

Kälviän K-Marketissa on käynyt aamukuuden ja seitsemän välillä useita kymmeniä asiakkaita. Yrittäjien mukaan palaute on ollut kiittävää.

– Tälle oli selvä tilaus, kertoo Minna Vähähyyppä K-Marketista.

Siivousta tehostettu reippaasti

Kaupat ovat koronaepidemian vuoksi joutuneet selvästi lisäämään siivousta: kosketuspintoja pyyhitään useamman kerran tunnissa, myös ostopalvelua siivousliikkeeltä on lisätty.

– Myös henkilökunnan hygieniaan on kiinnitetty huomiota. Aina kun on liikenevää aikaa, niin myyjät pyyhkivät kassalla ja osastoilla, kertoo Minimanin johtaja Markus Anttila.

Kälviä K-Marketissa on myös tehostettu siivousta. Kaupassa pyyhitään kolme kertaa päivässä kaikki kosketuspinnat, esimerkiksi ovet, kassat, kärryt ja korit.

Moni keskipohjalaiskauppa tarjoaa jo riskiryhmäläisille mahdollisuutta käydä ostoksilla ennen kaupan normaalia avaamista.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan