1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Ylä-Savon uuden seurakunnan perustaminen ei etene vielä – Pielavedellä ei pystytty tekemään päätöstä

Pielaveden seurakuntaneuvosto ei ollut päätösvaltainen kokouksen liian vähäisen osallistujamäärän takia.

seurakunnat
Kustaa Aadolfin kirkko Iisalmessa Pohjois-Savossa.
Kustaa Aadolfin kirkko Iisalmessa.Antti Karhunen / Yle

Yhden seurakunnan perustamisessa Ylä-Savoon tulee hengähdystauko.

Seurakuntaneuvostot ja Keiteleen kirkkovaltuusto käsittelivät asiaa keskiviikkona. Esillä oli aloitteen tekeminen oman seurakunnan lakkauttamisesta ja liittymisestä perustettavaan Ylä-Savon seurakuntaan.

Iisalmen seurakuntaneuvosto ja Keiteleen kirkkovaltuusto tekivät myönteisen päätöksen aloitteen tekemisestä. Sen sijaan Lapinlahden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakuntaneuvostot päättivät, etteivät ne tee liittymisestä aloitetta.

Hankkeen eteneminen lykkäytyy, sillä Pielavedellä päätöstä ei voitu tehdä, koska seurakuntaneuvoston kokouksessa ei ollut tarpeeksi osallistujia jotta se olisi ollut päätösvaltainen.

Yhdistyminen etenee Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkoneuvostoon ja -valtuustoon vasta, kun myös Pielavesi on käsitellyt aloitetta.

Asian etenemiseen riittää, että yksi seurakuntaneuvosto on tehnyt asiasta aloitteen, mikä on nyt jo toteutunut. Kirkkoneuvosto ja -valtuusto antavat asiasta lausunnon, minkä jälkeen asiaa käsittelee Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli, joka voi pyytää asiasta vielä lisäselvityksiä.

Lopulta yhdistymisestä päättää kirkkohallitus. Nykyisen seurakuntayhtymän on tarkoitus jatkaa toimintaansa vuoden 2021 loppuun saakka.

Lue seuraavaksi