1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maatalousnäyttelyt

Mikkelin Farmari 2020 -maatalousnäyttely siirtyy kahdella vuodella koronatilanteen vuoksi

Pro Agria Etelä-Savon hallitus perustelee ratkaisua näytteilleasettajien ja kävijöiden turvallisuudella.

maatalousnäyttelyt
1.8.2017 Nokialla.
Farmari 2022 -messujen järjestäjien mukaan koronaepidemia on nostanut suomalaisen ruoantuotannon ja huoltovarmuuden arvostusta. Kuvituskuva.Nella Nuora / Yle

Maatalousnäyttely Farmari 2020 siirretään kahdella vuodella eteenpäin koronavirusepidemian takia.

Maatalousnäyttelyn pitopaikkana säilyy vuonna 2022 Mikkeli. Siirrosta päätti Pro Agria Etelä-Savon hallitus, ja valmisteluun osallistuivat viranomaiset ja yhteistyökumppanit.

– Emme voi olla varmoja, että koronavirusepidemia on ohitse rajoitteineen tulevan heinäkuun alussa. Näyttelykävijöiden ja -asettajien turvallisuus on tämän päätöksen pohjana, sanoo Pro Agria Etelä-Savon toimitusjohtaja Heikki Pahkasalo tiedotteen mukaan.

Järjestäjät kertovat ennakkolippuja ostaneille ja näyttelyyn ilmoittautuneille näytteilleasettajille lähitulevaisuudessa, miten tilanteessa toimitaan. Farmari 2022 -näyttelyn näytteilleasettajailmoittautuminen avautuu vuoden kuluttua syksyllä 2021.

Korjattu 26.3.2020 kello 11.47 tieto näytteilleasettajien ilmoittautumisen avautumisesta vuoden 2021 syksyksi. Jutussa luki virheellisesti, että ilmoittautuminen alkaisi ensi syksynä.

Lue seuraavaksi